S-a schimbat legea. Bani pentru firmele care angajează ucenici

203
S-a schimbat legea. Bani pentru firmele care angajează ucenici - ucenici-1505839928.jpg

Articole de la același autor

Tinerii constănțeni trebuie să știe că, începând de luna aceasta, s-a schimbat legea privind ucenicia la locul de muncă, precum și legea privind efectuarea stagiului pentru absolvenții de învățământ superior. 


Ca urmare, potrivit noilor modificări legislative, angajatorul care încheie un contract de ucenicie, în condițiile legii, beneficiază, la cerere, pe întreaga perioadă de derulare a contractului de ucenicie, de o sumă în cuantum de 1.125 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație. 


Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), durata contractului de ucenicie se va stabili în funcție de nivelul de calificare pentru care urmează să se pregătească ucenicul și nu poate fi mai mică de 12 luni și mai mare de 36 de luni. Referitor la suma cuvenită, aceasta se va deduce de către angajator din contribuția pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru șomaj. 


Durata timpului de muncă este de opt ore pe zi și 40 de ore pe săptămână, iar în cazul tinerilor cu vârsta de până la 18 ani, durata timpului de muncă este de șase ore pe zi și 30 de ore pe săptămână. De precizat că poate fi încadrat ca ucenic orice persoană fizică cu vârsta de peste 16 ani și care nu deține o calificare pentru ocupația în care se organizează ucenicia la locul de muncă. 


De asemenea, angajatorul care încheie un contract de stagiu cu absolvenți de învățământ superior, în condițiile legi, beneficiază, la cerere, pe perioada derulării contractului de stagiu, de o sumă în cuantum de 1.350 lei/lună, acordată din bugetul asigurărilor de șomaj în limita fondurilor alocate cu această destinație. 


Durata contractului de stagiu este de șase luni, cu excepția situațiilor în care prin legi speciale este prevăzută o altă perioadă de stagiu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3976 secunde