S-a dat startul! Pensionarii își pot depune cererile pentru biletele de tratament

818
S-a dat startul! Pensionarii își pot depune cererile pentru biletele de tratament - bilete3-1485875437.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să intre în posesia unui bilet de odihnă și tratament își pot depune, începând de astăzi, cererile la Casa Județeană de Pensii. Pensionarii vor avea de ales o stațiune în care ar vrea să meargă, pentru care vor achita jumătate din pensia brută. În plus, în cazul celor care încă lucrează cu contract de muncă, aceștia vor trebui să plătească și 50% din salariul brut pe care îl câștigă la locul de muncă. 


Vârstnicii care doresc să intre în posesia biletelor disponibile sunt obligați să se prezinte la CJP cu talonul de pensie, actul de identitate și o trimitere de la medicul de familie, din care să rezulte numele stațiunii recomandate pentru efectuarea tratamentului. 
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJP, Kristina Mutiș, acordarea prestațiilor privind tratamentul balnear se face prin atribuirea de bilete solicitanților, în limita numărului de locuri asigurate în unități din proprietatea CNPP, precum și a numărului de locuri contractate cu alte unități de profil și a sumelor alocate. 


Biletele gratuite se vor acorda, ca și până acum, persoanelor care beneficiază de prevederile unor legi speciale, precum veteranii de război, urmașii acestora sau persoanele cu handicap, în procent de 15% din totalul numărului de bilete. Durata sejurului pentru un bilet este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear - 12 zile. 


Până acum, cele mai căutate stațiuni de către bătrâni au fost Covasna, Herculane, Vatra Dornei, Mangalia, Techirghiol, Govora, Sovata, Căciulata, Amara, Slănic Prahova, Bușteni, Tușnad etc. 


Criteriile după care sunt acordate aceste bilete au rămas aceleași. Ca urmare, și în 2017 se va ține cont de un punctaj în care se va lua în calcul dacă solicitantul a mai beneficiat sau nu de bilete în ultimii doi ani. Astfel, pensionarii care nu au primit bilete de tratament în 2015 și 2016 au primit zece puncte, iar cei care au beneficiat de două bilete în perioadele de sezon nu au mai primit niciun punct. 


v v v


Anul trecut, la Casa Județeană de Pensii au fost depuse 9.852 de cereri pentru eliberarea unui bilet de tratament și au fost puse la dispoziția persoanelor de vârsta a treia un număr de 7.584 bilete în toate stațiunile din țară, din care au fost valorificate doar 6.907. Din cele 7.584 bilete, 1.146 au fost gratuități. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4558 secunde