Meteorologii constănțeni:

"S-a cam exagerat cu codul portocaliu la Constanța"

2767
7

Fenomenele meteorologice extreme își fac simțită prezența în continuare în județul nostru. Ne aflăm deja în vizorul celei de-a treia avertizări de vreme rea, după aproape două săptămâni de ger, viscol, ninsori și polei.

Localități lipsite de curent electric și apă potabilă, drumuri naționale închise, zeci de victime ale gerului și școli cu programul întrerupt. Aceasta este situația care se prezintă de câteva zile în toate regiunile din țară din cauza condițiilor meteorologice.

Viscolul și gerul a lăsat fără apă zeci de comune
Locuitorii mai multor comune din județul Constanța nu au avut parte, ieri, de apă potabilă, din cauza avariilor. Alimentarea cu tensiune s-a întrerupt la stațiile de pompare apă din Costinești, Schitu, Poiana, Corbu, Rândunica, Tortomanu, Techirghiol, Cumpăna și Eforie Sud.
Din cauza lipsei curentului electric, stațiile nu au mai funcționat, iar apa nu a mai ajuns la robinetele abonaților. După rezolvarea problemelor provocate de căderile de tensiune, echipele Regiei Județene de Apă din Constanța au anunțat reluarea furnizării apei potabile către consumatori.

Zeci de mii de constănțeni, lipsiți de curent electric
Zeci de mii de persoane au rămas și fără energie electrică după ce stațiile de transformare din 17 localități au fost afectate de vremea nefavorabilă. Este vorba despre comunele Tortomanu, Mihail Kogălniceanu, Călugăreni, Lumina, Poiana, Techirghiol, Piatra, Corbu de Sus, Corbu de Jos, Palazu Mic, Gura Dobrogei, Casian, Grădina, Cheia, Râmnic și Luminița. Mai mult, în municipiul Mangalia a fost întreruptă termoficarea, motiv pentru care au apărut suprasarcini în urma utilizării aparatelor electrice pentru încălzirea locuințelor. Reprezentanții companiei Enel Dobrogea au declarat, ieri, că zona Hârșova rămâne izolată din cauza drumurilor închise, ceea ce nu permite remedierea avariilor din nord-estul județului.

Străzile Constanței, un veritabil patinoar
Șoferii, dar și pietonii s-au deplasat cu dificultate, ieri pe șoselele și trotuarele din oraș. Carosabilul era acoperit în totalitate de polei, iar la cea mai mică frână, mașinile scăpau de sub controlul conducătorilor auto. Nici pietonii nu au avut o zi mai ușoară. Serviciul Județean de Ambulanță Constanța a fost solicitat, ieri, pentru a transporta 17 persoane care au căzut pe trotuarele acoperite de gheață. Potrivit reprezentanților SJA, pacienții au fost transportați la spital cu diferite afecțiuni, de la simple fracturi până la traumatisme cranio-cerebrale.

Drumuri închise și circulația îngreunată în județ
În timp ce pe teritoriul județului Tulcea au fost închise toate drumurile naționale, ieri după amiază în Constanța, circulația era oprită doar pentru patru șosele naționale în urma ninsorilor, a viscolului și a vizibilității reduse. În plus, traficul rutier a fost îngreunat pe Autostrada Soarelui, între Fetești și Cernavodă, pe DN22C, între Cernavodă și Basarabi, pe DN2A, între Hârșova și Constanța și pe DN3 - Basarabi - Constanța. Comandamentul de Iarnă a acționat, ieri, cu 36 de utilaje de deszăpezire pe arterele cu probleme din județul Constanța.

Ce spun meteorologii constănțeni
După părerea specialiștilor de la Centrul Regional de Meteorologie Dobrogea, codul portocaliu emis pentru zilele acestea de autorități este puțin exagerat, cel puțin pentru județul nostru "Așteptăm intensificări mai puternice ale vântului, ceva mai multe precipitații față de azi(n.r. ieri) și temperaturi mai scăzute. În prezent deasupra județului Constanța este o masă de aer cald, care se amestecă cu un strat de aer rece. Așa se explică fenomenele meteorologice din această perioadă și poleiul care se depune pe carosabil. Ar fi fost suficientă o avertizare de cod galben", a declarat Constantin Mustățea, meteorologul de serviciu al CRMD.



Comentează știrea

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
7 februarie 2012
primarului vesnic absent si drogy,primariei cu cohorta de angajati care nu fac nimic si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani resonsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

mihai
7 februarie 2012
codul portocaliu in Mangalia

22.http://www.petitieonline.ro/petitie/00819049

mine
7 februarie 2012
Pentru 1

Si fiindca puterea exemplului este cea mai buna, hai sa incepem eutanasierea chiar cu tine, autorul articolului...sa auzim numai de bine...(si mai scrie-ne dupa ce ai facut-o, sa stim si noi cum iti este...)

Alienor
7 februarie 2012
pentru 3

Draga "Mine", Tine-ti toti cainii vagabonzi pe care-i intalnesti in cartierul tau in casa ta! Nu e nimeni obligat sa le suporte latratul si crizele! Tine-i in casa si iesi cu farashul in fiecare dimineata si aduna-le rahatii, ca doar traim in Europa! Recunosc ca am fost pieton zilele astea in Constanta, si desi iubesc cainii, mi-a fost teama sa trec printr-o haita "nervoasa" de vreo 12 caini... Nu mi se pare normal! Repet, ii iubesti asa de mult, ia-i, frate, in casa!

Pisica maidaneza
7 februarie 2012
Miauuu

Si cu noi picicile cum ramane ? Si noua ne este frig si foame !

eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
7 februarie 2012
pisico

doar noi, cainii maidanezi, contam pot maidanezoofili,pardon ,iubitorii de ''animale'', celelalte animale nu exista ,noi suntem nr 1 pt canofilii obsedati de potai latratoare..hehehe

Popescu
7 februarie 2012
Adoptie

Am vazut astazi doi caini adoptati , unul de proprietarul unui magazin de chimicale si altul de o unitate postala . Bravo celor care au procedat asa . Nu deranjau pe nimeni , sunt paznici mai buni decat orice sistem de alarma .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3602 secunde