Românii au cheltuit peste șapte milioane de euro de Paște

104

Articole de la același autor

Reprezentanții Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) susțin că aproape 110.000 de români și-au petrecut Paștele în hotelurile și pensiunile din țară și au cheltuit mai mult de șapte milioane de euro pe servicii turistice. Cele mai căutate destinații au fost Valea Prahovei, zona Bran-Moeciu, Bucovina și Maramureș. Ca de obicei, și în acest an ofertele au fost diverse și s-au adresat tuturor categoriilor de turiști, de la studenți și tineri îndrăgostiți până la pensionari care au profitat de cele 2-3 zile de odihnă ca să-și trateze și problemele de sănătate în stațiunile balneare. Românii au mers și la pensiunile din zona rurală, în city break-uri în țară și străinătate, în stațiuni de la noi și de afară și au ajuns chiar și pe litoral. 


Hotelurile și pensiunile din zonele turistice românești au pus la dispoziție 136.000 de locuri de Paște, dintre care s-au vândut mai mult de 108.000, ceea ce reprezintă un grad de ocupare de 79%. Totodată, s-a constatat o ușoară creștere a tarifelor, cuprinsă între 2-5% față de acum doi ani. Doar pentru vacanțele petrecute în țară, turiștii au cheltuit mai mult de 33 de milioane de lei (peste 7 milioane de euro), potrivit calculelor FPTR. 


Tendința ultimilor ani se păstrează și în ceea ce privește modalitatea de rezervare și din ce în ce mai puțini turiști români au ales să călătorească în țară prin agențiile de turism. Cei mai mulți au rezervat direct la structura de cazare sau au folosit sisteme de rezervări on-line. Mai mult decât atât, ca și în anii trecuți, pe locul întâi în topul preferințele romanilor s-au clasat pensiunile rurale. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1665 secunde