Reduceri de până la 70% în magazine. Promoțiile, valabile toată luna

648
1

Articole de la același autor

Ca în fiecare an, magazinele constănțene încearcă să scape de marfa de sezon și fac reduceri la aproape toate categoriile de produse. 


Indiferent că este vorba despre un magazin din centrul orașului sau de vreunul din mall, pe toate geamurile au fost atârnate afișe cu mesajul "reduceri". Fie că sunt lichidări de stocuri sau colecții din anul 2016, prețurile au fost reduse cu până la 50% și chiar 70% la produse precum haine, încălțăminte, bijuterii sau obiecte de cristal (vaze, seturi de cești) etc. 


Mai mult decât atât, la unele magazine, constănțenii pot opta pentru achiziționarea unui produs, urmând ca pe al doilea să și-l poată lua la jumătate de preț sau pot lua două și să primească unul gratis. Spre exemplu, la un astfel de magazin, se poate achiziționa o pereche de cizme la prețul de 150 de lei, redusă de la 210 lei, sau două la acest preț și una gratis. 


Alți agenți economici, în schimb, deși au afișe lipite pe geamuri că promoțiile le-au avut disponibile doar până la data de 1 februarie, din lipsă de clienți, dar și din dorința de a scăpa de marfă, și-au menținut ofertele, dându-le astfel ocazia constănțenilor să își cumpere încălțăminte de iarnă (ghete și bocanci) cu 30% reducere. Asemenea magazine pot fi găsite în buricul orașului, doar că aici, chiar și reduse, prețurile sunt tot mari. O simplă pereche de încălțăminte, fie ea și din piele, costă nici mai mult, nici mai puțin de 500 de lei. 


Desigur, unele magazine au prețuri pentru absolut toate buzunarele. Tot în centru, un palton poate costa chiar și 59 de lei, o bluză, 38 de lei, iar o pereche de ghete, 30 de lei. Aici, promoțiile sunt valabile doar până la data de 28 februarie și doar în limita stocului disponibil. 


Promoții și la costumele de schi 
Reduceri există chiar și la costumele de schi, care pot fi achiziționate două la preț de unul, respectiv 170 de lei. Pentru doamne și domnișoare, cerceii, lanțurile, inelele au și ele prețuri reduse cu 30%. La fel se întâmplă și în marile mall-uri din oraș. Așadar, reduceri există cam peste tot, bani să fie… 


Trebuie precizat, însă, că toate aceste produse trebuie să aibă elemente de identificare, adică să aibă etichete pe care să fie menționat, în primul rând, prețul, apoi materialul din care este confecționat produsul respectiv și multe altele. 


În plus, agenții economici care comer-cializează astfel de produse reduse trebuie să știe că inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Constanța sunt mereu atenți la aceste campanii de reduceri și desfășoară numeroase acțiuni tematice de verificare a respectării prevederilor legale în cadrul vânzărilor de soldare, promoționale și vânzarea de lichidare. 


Nu o dată s-a constatat că operatorii economici înregistrează mărfuri cu abateri de informare. De asemenea, există și situații în care sunt amestecate în același spațiu de expunere produsele cu reducere (soldate) și cele din colecția nouă, precum și cele cu vânzarea promoțională. 


La alți agenți economici se constată lipsa afișării perioadei desfășurării promoției și a sintagmei "în limita stocului disponibil". În alte locuri, se descoperă nerespectarea informării consumatorilor despre felul reducerilor de preț practicate, afișând doar niște cifre procentuale, fără a informa dacă vânzările sunt reduceri sau promoții. 


Bineînțeles, la alții, prețurile afișate nu sunt întotdeauna vizibile, iar unii au tăiat vechiul preț, fără a afișa, însă, noul preț. De obicei, la aceste controale, inspectorii depistează și lipsa elementelor de identificare privind compoziția fibroasă și a instrucțiunilor de întreținere pentru produsele textile și încălțăminte comercializate. 


Comentează știrea

marioara
11 februarie 2017
opinie

Lucru acasa, nou in 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii: paxurarumarioara1964@gmail com

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 04 Februarie 2017
Stire din Economie : Caleidoscop economic
Luni, 16 Ianuarie 2017
Stire din Economie : Economia pe scurt
Joi, 15 Decembrie 2016
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 13 Decembrie 2016
Stire din Economie : Pulsul economiei
Marţi, 06 Decembrie 2016
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 0.3633 secunde