Reclamații inedite la ITM: A vrut să-și recupereze diploma de opt clase, după poza de la grădiniță

318
Reclamații inedite la ITM: A vrut să-și recupereze diploma de opt clase, după poza de la grădiniță - reclamatii-1482423605.jpg

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) a înregistrat de la începutul anului și până în prezent un număr de aproximativ 1.600 de reclamații. 


În general, oamenii reclamă neplata drepturilor salariale, a sporurilor sau plata aferentă concediilor de odihnă. În plus, patronii sunt acuzați de neeliberarea adeverințelor pentru medic, dar și de faptul că nu le acordă angajaților concediile medicale sau bonurile de masă stipulate în contractele de muncă. 


Reclamațiile înregistrate au mai vizat nerespectarea drepturilor salariale sau a altor prevederi din contractul de muncă, dar au existat și angajați care depun sesizări ciudate, în cazul cărora ITM nu îi poate ajuta. 


"O femeie a vrut s-o ajutăm să își recupereze diploma de opt clase, după poza de la grădiniță", a decla-rat pentru "Cuget Liber", purtătorul de cuvânt al ITM, Florina Vișan. 


Desigur, sunt și reclamații întemeiate, angajați ai firmelor de pază și protecție, care solicită plata orelor suplimentare lucrate, precum și neacordarea bonurilor de masă. 


"De cele mai multe ori, salariații lucrează 200 de ore pe lună și sunt pontați doar 168 de ore. Tocmai de aceea, ei ni se adresează și fac reclamații, pentru a-i forța pe patroni să le plătească orele lucrate în plus" , a mai spus reprezentantul ITM. De precizat că din totalul petițiilor depuse la ITM, o parte au fost redirecționate spre alte instituții, precum Protecția Consumatorilor, Poliție sau Garda Financiară, întrucât nu făceau obiectul de activitate al ITM, iar altele au fost clasate din diferite motive. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2521 secunde