Război total între patronul de la Cafe Cafe și vecinii săi

4093
26

Războiul dintre locatarii blocului R8 de pe Bd-ul Ferdinand și noul lor vecin continuă cu un nou episod. După ce i-a terorizat cu zgomotul luni la rândul, le-a distrus tavanele vecinilor de sub el, acum sparge cu picamărul ore în șir, indiferent dacă este dimineață sau prânz. Totul pentru a renova un apartament pe care l-a cumpărat de curând.

Exasperați de gălăgie, dar și de comportamentul vecinului lor, care le râde în nas, locatarii au solicitat ajutorul autorităților. Deși la început s-au arătat dispuse să ia măsuri împotriva proprietarului apartamentului cu pricina, reprezentanții Primăriei Constanța spun acum că toate lucrările sunt conform legii și nu necesită autorizație de construcție. Concluziile primăriei le contrazic însă pe cele ale RADET, care, sesizat tot de locatari, spune că lucrările sunt ilegale, iar apartamentul trebuie adus în starea inițială. Cum se face că două instituții se contrazic ar putea să răspundă numai reprezentații primăriei, dar de ceva vreme și ei evită să mai dea ochii cu locatarii blocului.


Dan Iulian Drăgan, proprietarul apartamentului nr. 4, unde a fost afectată instalația electrică din mai multe camere și a căzut o parte din tencuiala de pe tavanul sufrageriei, a făcut numeroase demersuri către autorități, dar vecinul său, Cătălin Iuliu Nedelcu, patronul restaurantului "Cafe Cafe", își vede în continuare liniștit de treabă.


"Am sesizat departamentul de Disciplina în Construcții din cadrul Primăriei Constanța. Au venit două persoane, Anca Alina Săndulescu și Răzvan Petre, care m-au întrebat: «Cum ați suportat așa ceva atâta timp?». S-au prefăcut că întocmesc o notă de constatare și au verificat apartamentul nr. 7. Apoi mi-au spus că Iuliu Cătălin Nedelcu i-a amenințat, nu i-a lăsat să facă fotografii, dar ei au reușit să facă cu telefonul mobil. Nu mi-au lăsat niciun document, spunând că îl vor amenda, după ce au confirmat toate cele semnalate și că voi primi comunicarea constatărilor și măsurilor legale luate după ce semnează primarul Radu Mazăre. De la sesizarea înregistrată în 9 iulie 2012 până la comunicarea ei în 28 august, au trecut 50 de zile, față de cele 30 prevăzute de lege. Între timp, le-am mai telefonat, dar nu îmi mai răspundeau sau îmi închideau telefonul. M-au tot amânat, timp în care vecinul nostru lucra de zor, permițându-i astfel să acopere toate încălcările de lege", ne-a declarat Dan Drăgan.

Un răspuns mult-așteptat
Ulterior, pe 28 august 2012, a sosit și răspunsul din partea primăriei. "Deja fusese încălcat termenul legal de răspuns, iar scrisoarea conținea greșeli de ortografie și minciuni sfruntate, cum ar fi că lucrările de construcții executate în acest imobil nu necesită autorizație și că nu s-a constatat realizarea unui nou branșament la sistemul de termoficare al blocului, în apartament fiind doar pozat la nivel plăcii un sistem de țevi", a mai explicat Dan Drăgan.

"Deconectări ilegale!"
Problema este că, între timp, tot la sesizarea locatarilor, prin Asociația de Proprietari, RADET deja ajunsese la concluzia că lucrările sunt ilegale. Iar Cătălin Nedelcu deja le ceruse vecinilor săi acordul pentru debranșarea de la RADET și branșarea la gaze. Iată ce scrie în adresa RADET, transmisă către Primăria Constanța pe 1 august 2012: "Vă informăm prin prezenta că în cadrul blocului R8 din Bd-ul Ferdinand nr. 50 A, scara A, în ap. 7, deținut de Cătălin Iuliu, Nedelcu, s-au realizat deconectări ilegale de la sistemul de termoficare al Municipiului Constanța. Acest lucru pune în pericol funcționarea instalației interioare, producând disconfort termic celorlalți locatari și contravine Legii nr. 325/2006, art. 45. Vă rugăm să solicitați Asociației de Proprietari Bl. R8, cât și domnului Cătălin Iuliu Neldelcu, care a efectuat deconectarea ilegală de la sistemul de încălzire centralizat, să readucă instalația interioară la stadiul inițial. În conformitate cu prevederile Legii nr. 325/2006, art. 45, pct. 1, lit. b, decontarea / debranșarea de la sistemul centralizat de distribuție a energiei termice fără respectarea dispozițiilor legale constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 500 până la 1.000 de lei. Având în vedere prezenta, vă rugăm să dispuneți măsurile legale ce se impun".

Asociația spune că s-au spart și pereți
Mai mult decât atât, constatările reprezentanților primăriei contravin cu cele ale Asociației de Proprietari care, în data de 20 iulie, la ora 18,00, au vizitat ap. 7, chiar la invitația proprietarului Cătălin Nedelcu. În procesul verbal semnat de cei trei reprezentanți ai asociației este consemnat: "Au fost demontate toate corpurile de încălzire și s-au înlocuit coloanele de încălzire care fac legătura între ap. 4 și ap. 10, inițial din țevi oțel, cu țevi polipropilenă, pentru care am cerut să se prezinte certificate de calitate și garanție pentru materialele folosite. La bucătărie a fost demontat peretele de compartimentare dintre bucătărie și cămară. În peretele exterior (portant) de pe latura de est, s-a executat o spărtură cu latură de cca. 10 cm. În zona în care sunt ancorate corpurile de iluminat din ap. 4 și unde s-au produs spărturi / străpungeri, s-au făcut acoperiri ale spărturii, fără a exista o expertiză tehnică și fără remedierea deteriorărilor de la ap. 4".


Așadar, cine minte? Locatarii, RADET-ul sau Primăria Constanța? Până când va reuși cineva să afle adevărul, locatarii continuă să îndure zgomote infernale.


"Și cei de la Primărie, și vecinul nostru își bat joc de oameni în vârstă. În loc să ne încheiem viața cu demnitate, suntem batjocoriți de oameni care nu văd decât banul, banul, banul", ne-a mai spun Dan Drăgan, hotărât să își afle dreptatea în instanță.

Comentează știrea

26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Miruna
3 septembrie 2012
PAI CINE NU STIE CE JIGODIE E PAOTRONUL ACESTUI LANT DE RESTAURANTE CRED CA E FOARTE NAIV SI NECUNOSCATOR?

Acum cativa ani,mi-am depus cv ul acolo,deoarece nu aveam loc de munca din cauza crizei,nu ca mi ar convenit sa dau la smotru si sa servesc ca atunci cand eram pustoaica dar aveam nevoie de bani ;))).credeti ca m-au angajat desi lucrasem in domeniu cand eram pustoaica ,dupa ce terminasem liceul;!??!?nu!!!pt ca aveam peste 27 ani si deh... ala angajaeaza doar tineri si prospaturi intre 18-24 probabil ca sa poata sa ii exploateze si sa profite de naivitatea si energia lor..apropo, ITM voi stiti ca la cafe cafe se lucreaza cate 15 ore zilnic si nu au pauza lunara toate zilele din luna cate ar trebui? nu mai spun de salariul minim care se da si evaziunea fiscala si angajatul la gri-adica se dau plati la angajat neoficial!??!?pai logic ca are tuoeu sa si bata joc de angajati daca isi bate joc de angajati de ani de zile si nu pateste nimic!! DECI ALOO,ITM, ALOO POLITIA, ,ALOO GARDA FINANCIARA:1,, ANGAJEAZA IN FCT DE VARSTA-INTERZIS TOTAL DE LEGE!,2FACE EVAZIUNE FISCALA,3 EXPLOATEAZA ANGAJATII,4,NU RESPECTA LEGISLATIA MUNCII,5 IATA CA RADE SI DE VECINI..O fi vreun mafiot....intr un fel multumesc lui DZEU ca nu m-a angajat,nu as fi rezistat nici macar o vara la aia;))

Miruna
3 septembrie 2012
asta am avut de zis despre acel patron

cat despre cum primaria si angajatii EI ISI BAT JOC DE CONSTANTENI ,NU MUNCESC,NU FAC MAI NIMIC ,SUNT MINCINOSI SI AROGANTI,SI NU II AJUTA DELOC PE OAMENI..E ca si cum am vb de albastrul cerului,verdele ierbii si movul panselutelor, e ceva ultra cunoscut!;))..asta au votat lobotomizatii,asta au!..si asta avem cu totii!Așadar, cine minte? Locatarii, RADET-ul sau Primăria Constanța? Până când va reuși cineva să afle adevărul, locatarii continuă să îndure zgomote infernale. "Și cei de la Primărie, și vecinul nostru își bat joc de oameni în vârstă.

Marghiloman
3 septembrie 2012
BRAVO PRESEI!

Se pare că ultima speranță a locuitorilor acestei urbe o reprezintă doar presa, și oamenii ei, care o slujesc cu demnitate și profesionalism, care nu se lasă mânjiți de arginții murdari a unor indivizi plasați prin atitudini și comportament la periferia regnului uman. Pentru ca cititorii cotidianului dumneavoastră să aibă o imagine cât mai reală a acestui Nedelcu Iulian Cătălin le propun să lectureze alte câteva articole, apărute în varii publicații referitoare la modul său de comportament și de ce nu, la profilul său "moral": 1. "Ziua"de Constanța 26 martie 2010 Patronul de la Café Café se comportă execrabil cu angajatii. 2. "Telegraf" din 23 nov 2010 Patronul de la "Cafe Cafe" vrea înapoi banii furați. 3. "Atitudinea" din 16.07 2012 Patronii falimentari de la Cafe Cafe sunt datori vânduți prințului Dimitrie Sturdza 4. "Replica" din 23 iulie 2012 Locatarii unui bloc de pe Ferdinand trăiesc un coșmar: cad pereții peste ei! 5. "Replica" din 25 iulie 2012 Cu datorii la prințul Sturdza, dar cu bani să renoveze la extrem un apartament patronul de la Cafe Cafe își terorizează vecinii.

Axaid
3 septembrie 2012
Nu avem primar,ci un papițoi drogat!

Am mai trimis semnale,chiar înainte de alegerile locale,dar nu ați înțeles că derbedeul de mazăre este o copie fidelă a lui băsescu.Este la fel de abuziv,la fel de nesimțit,la fel de bețiv.Opoziția a oferit doi indivizi slabi,fără sânge în vene,care au fost anihilați de găștile de mafioți ale lui mazăre,un individ periculos,care trage înapoi și USL-ul. Dobitocul despre care vorbiți nu poate fi liniștit decât cu bâta.Nu aveți putere?Apelați la poliție,la ministerul de interne,la televiziune...Succes!

Vintilă
3 septembrie 2012
Incredibil!

Domnilor, ne trezim în Kandahar ? A ajuns Constanța un oraș în care fiecare își face de cap fără ca nimeni să intervină? Autoritățile orașului ce păzesc, sunt plătite din banii noștri să-și facă datoria! Fără nici o îndoială, dacă lucrurile stau așa "e ceva putred în Danemarca!" Poliția ce păzește, pentru ce este plătită? Așteaptă să-și dea oamenii în cap, ca apoi să-și facă datoria? Nu are și rolul de a preveni situațiile conflictuale și de a-i sancționa pe contravenienți, tocmai ca acestea să nu degenereze? Vă plângeți domnilor polițiști că nu sunteți respectați, că v-ați pierdut autoritatea? Respectul și autooritatea v-o dobândiți prin respectarea și aplicarea legii, nu prin clamarea dar ocolirea ei, ca să nu spun mai mult! Toți locuitorii din această țară sunt cetățeni europeni cu drepturi egale, nu-i împărțiți dumneavoastră în cârciumari cu drepturi depline și restul lumii față de care nu aveți nici o obligație că vă înșelați în mod sigur, cu consecințele de rigoare!

DRĂGAN DA-IULIAN
3 septembrie 2012
SCRISOARE DESCHISĂ

DOMNULE PRIMAR RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Ne adresăm dumneavoastră în dubla calitate pe care o aveți: de prim edil al orașului Constanța și de ales al nostru, unul din motivele principale pentru care v-am votat fiind acela că în timpul campaniilor electorale ați promis și în măsura în care posibilitățile v-au permis, v-ați respectat cuvântul potrivit căruia alături de copii, cei de vârsta a III-a, vă vor sta cu prioritate în atenție și veți face totul pentru a-i ajuta! Ne-au plăcut clipurile de la TV. în care apăreați înconjurat de persoane vîrstice ce vă priveau cu dragoste și speranță, Domnule Primar, că într-o lume căreia nu-i mai pasă de ei, dumneavoastră sunteți o excepție, excepția la care se pot adresa în situație de excepție, ca cea de față. Pe scurt, Domnule Primar, în Blocul R8, Bd. Ferdinand nr. 50 A, din Constanța trăiesc 12 pensionari, intre care 4 femei paralizate, a căror viață ( a unora probabil, ultimile zile) a fost transformată într-un adevărat coșmar de un individ cinic, lipsit de orice urmă de conștiință sau scrupul omenesc, Nedelcu Cătălin, patronul de la CAFE – CAFE din Constanța. Domnule Primar, trecând peste toate articolele din presă "dedicate" acestui personaj pe lângă care cei mai sadici torționari ai evului mediu ar păli de invidie (veți înțelege de ce), încă de la Crăciun, renovează un apartament cumpărat pe numele fiicei sale minore. Nimic deosebit până aici, dar muncitorii au început lucrări de: demolare a unor pereți, de înlăturare a stratului protector de pe pereți, până la cărămidă, precum și a lucrărilor de faianță, gresie, au scos parchetul și șapele din cele 4 camere, băi, bucătărie, 2 hall-uri, au debranșat ilegal apartamentul de la instalația de termoficare, au săpat șanțuri în pereți cu ajutorul unor aparate de mare forță: PICKAMERE, ROTOPERCUTANTE, POLIZOARE, BAROASE, DĂLȚI, producând zilnic un zgomot infernal, zgîlțîirea pereților și a plăcilor de susținere a apartamentului, au turnat șape de beton în apartament, ceea ce a dus la inundarea instalațiilor electrice de la apartamentul 4 și fisurarea tavanelor. Fără exagerare Domnule Primar, au fost scoase tone de materiale de construcții și în locul lor au fost cărate, cu macarale electrice, alte tone de nisip și pietriș, armături metalice ș.a.m.d. V-am dat toate aceste detalii nu pentru a sublinia amploarea lucrărilor efectuate de Nedelcu Cătălin (cu banii lui face ce vrea, dar nu are dreptul să-și tortureze fizic și psihic toți vecinii), multe dintre ele la limita legislației sau chiar prin încălcarea ei, ci pentru a înțelege calvarul în care atâția oameni trăiesc zi de zi, stressul insuportabil provocat de utilajele muncitorilor angajați ai acestui Nedelcu Cătălin. Am încercat, pe cale amiabilă să-l determinăm să diminueze amploarea lucrărilor demarate și continuate de 8 luni, dar de fiecare dată ne-am trezit în fața aceluiași răspuns năucitor: e casa mea, fac ce vreau, n-o să mă opresc din cauza unor unor babe, mie nu puteți să-mi faceți nimic. Sigur din acest punct de vedere are dreptate, pensiile nu rivalizează cu sumele jonglate cu nonșalanță de el, dar ne rănește în adâncul demnității noastre ideia că toate autoritățile îl apără, dar nu pentru că are dreptate… Domnule Primar, mai sunt unii care continuă să creadă că există și autorități care nu fac temeneli fanariote în fața unor asemenea indivizi de proastă calitate, că pentru ele, toți oamenii sunt egali în obligații și drepturi. Sperăm că dumneavostră sunteți o astfel de autoritate! Din păcate, unii dintre noi, sigur, nu vor mai putea la alegerile următoare să-și exprime aprecierea față de dumneavoastră, în fața urnelor, întrucât, sigur vor părăsi "pe cale naturală" această lume, făcută de nesuportat de tot felul de "Nedelci". Sperăm însă că nu vă vom lăsa cu conștiința împovărată de păcatul nesocotirii unor ultime dorințe atât de omenești, nesocotite de neoameni ca Nedelcu Iulian Cătălin. Domnule Primar, ne-ar onora o vizită a dumneavoastră la adresa de mai sus, pentru a vă convinge cu proprii ochi de veridicitatea tuturor acestor afirmații ( respectul față de autorități, educația și vârsta noastră, sunt o garanție în acest sens), și pentru a ne da o speranță în plus că sunteți, nu de partea noastră, ci a adevărului, și ca întodeauna, împotriva abuzurilor și a fărădelegii. Cu respect și speranță, DAN IULIAN DRĂGAN

dude
3 septembrie 2012
kkt

fraere incearca sa postezi mesajul pe 18 ca drogatu e plecat in vacanta te pup

coaeee
3 septembrie 2012
zarzare

ce oras de tot cacatul

Răspuns la: kkt
Adăugat de : dude, 3 septembrie 2012
fraere incearca sa postezi mesajul pe 18 ca drogatu e plecat in vacanta te pup
dude
3 septembrie 2012
kkt

apropos scumpul tau primar imparte coarde cu nede asa ca slabe sanse tatae

bobo
4 septembrie 2012
PUPA L IN CUR

TE MAI BAGA IN SEAMA OLEACA LA ALEGERILE PARLAMENTARE CA E FRAC'SU PE ACOLO DUPA CIOLAN SI GATA, ABIA LA LOCALE IL MAI VEZI TATAIE

Răspuns la: SCRISOARE DESCHISĂ
Adăugat de : DRĂGAN DA-IULIAN, 3 septembrie 2012
DOMNULE PRIMAR RADU ȘTEFAN MAZĂRE, Ne adresăm dumneavoastră în dubla calitate pe care o aveți: de prim edil al orașului Constanța și...
26 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 Septembrie 2012
Stire din Cetățenești : "S-a ofticat pentru o simplă ciufuleală!"
Pagina a fost generata in 1.057 secunde