Război în stațiunea Mamaia. Hotelierii și patronii de alimentare au ajuns la cuțite: "Plecați de pe litoral!"

1990
2

Articole de la același autor

Deși se anunța chiar de la început o provocare pentru autoritățile locale, elaborarea Regulamentului de funcționare pentru stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță se dovedește chiar mai dificilă decât s-ar fi așteptat oricine. Așa se face că noul sezon estival ar putea să înceapă fără vreun regulament, iar haosul din stațiune ar putea continua. 


Agenții economici s-au revoltat inițial pe tema taxelor și impozitelor, apoi s-au certat vizavi de orarul de funcționare și muzica de la beach-baruri și cluburi, însă discuțiile au degenerat cu adevărat atunci când au ajuns la problema numărului foarte mare de magazine alimentare din stațiune.


Hotelierii și proprietarii de unități de alimentație publică au propus reducerea numărului alimentarelor, spre supărarea patronilor acestora, care se consideră discriminați. Unii spun că deja au închiriat spațiile și nu au ce să facă acolo dacă nu primesc autorizație, alții consideră că inițiativa de interzicere a acordării de autorizații de funcționare nu este legală. Vineri, pe 25 martie, a avut loc o nouă întâlnire între agenții economici și reprezentanții Primăriei Constanța.


În loc să ajungă la o înțelegere și să se voteze, în sfârșit, o formă finală pentru regulament, discuțiile au luat însă o nouă întorsătură, patronii de alimentare și hotelierii s-au confruntat și și-au aruncat cuvinte grele.


"Nu mai aducem niciun turist!"
"Nu vindem droguri, nu vindem etnobotanice, vindem produse legale. Este ilegal să ne fie interzis accesul. Și noi dorim închiderea hotelurilor", a izbucnit reprezentantul unui magazin din stațiune. Reacția acestuia nu a făcut decât să încingă și mai tare spiritele, discuțiile culminând cu decizia președintelui Asociației patronatelor din Mamaia, Nicolae Bucovală, de a părăsi sala. "Permiteți-mi, domnule viceprimar, cu asentimentul colegilor mei, să ne retragem de la discuții. Vom accepta orice regulament", a spus Bucovală. Adresându-se patronilor de alimentări, președintele Asociației patronatelor a spus: "Dacă dumneavoastră, domnilor, doriți ca noi, hotelierii, să ne retragem, atunci le propun colegilor mei să vorbim cu toți operatorii și nu mai aducem niciun turist în stațiunea Mamaia. Nu s-a propus desființarea magazinelor, ci optimizarea. Numai eu și colegii mei știm cât investim ca să deschidem, vara, un hotel! Vorbim de 150.000 de euro pe activitate sezonieră. Dumneavoastră ați recurs la jigniri, ne-ați propus să plecăm din stațiunea Mamaia".


Viceprimarii Costin Răsăuțeanu și Mircea Dobre nu au reușit să liniștească cele două tabere și au anunțat că este posibil ca Regulamentul stațiunii Mamaia să fie aprobat fără să se mai facă o nouă consultare a agenților economici.


Comentează știrea

NICU
28 martie 2016
CEARTA

pe mine nu ma deranjeaza nr. alimentarilor sau nr. hotelelor .ma deranjeaza.nesimtirea voastra de a-mi interzice sa ma bucur de nisipul fierbinte ,fiind obligat sa inchiriez un chezlong imputit.

Craii de curte veche
28 martie 2016
Turismul pe litoral -Mamaia

Articol foarte slabut. Puncte de vedere ale comerciantilor ca ale celor vrind semnite. Ce turisti au adus? COCALARI DE BUCURESTI SI MANELISTI DE LA CRAIOVA? Acestia sunt turisti? HABAR NU AVETI DE TURISM SU DE FIRME DE TURISM, aduceti manelisti si lume foarte proasta sa stea pe sezlongurile voastre.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4396 secunde