RATC Constanța, pe butuci! Șoferii cer Primăriei eliminarea microbuzelor maxi-taxi de pe trasee

17430
27

Articole de la același autor

Transportul în comun în Constanța a fost împărțit de ani de zile în două tabere: autobuzele RATC și microbuzele particulare. Războiul a fost alimentat de autoritățile locale, care au permis firmelor de maxi-taxi să intre pe traseele autobuzelor Regiei de Transport în Comun Constanța și să introducă tarife sub prețul biletelor RATC. Mai mult decât atât, nici nu au verificat dacă activitatea companiilor de maxi-taxi se desfășoară în deplină legalitate.


În schimb, pentru a se spăla de păcate în fața RATC, au preferat să plătească din banii publici gratuitățile pentru pensionari, atât cât regia să rămână pe linia de plutire. Din păcate, însă, soco-teala din birou nu s-a nimerit, așa că RATC este pe punctul de a ajunge pe butuci. Regia este înglodată în datorii, șoferii au ajuns la capătul puterilor, iar parcul auto este învechit.


Mai mult decât atât, angajații RATC amenință cu proteste, dacă autoritățile locale nu vor lua măsuri pentru redre-sarea regiei. Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe din cadrul RATC a anunțat că organi-zează, pe 2 septembrie, un miting în fața Primăriei Constanța pentru a atrage atenția asupra situației grave în care se află RATC. Potrivit liderului de sindicat, Gheorghe Bogdan, este vorba despre o manifestație pașnică, la care vor participa aproximativ 80 de salariați.


Făgădău promite control financiar la RATC
De cealaltă parte, Sindicatul Liber Transport în Comun Constanța, care se consideră sindicatul reprezentativ al RATC, se dezice de protestul colegilor săi, de la începutul lui septembrie, însă spune că a început demersurile revendicative pe cale diplomatică încă de luna trecută. "Am transmis un memoriu primarului Decebal Făgădău, prin care solicităm analiza situației economice financiare a RATC Constanța, găsirea de soluții comune pentru redresarea pe plan financiar a regiei, eventual reeșalo-narea datoriilor, creșteri salariale ca urmare a aplatizării salariilor odată cu creșterea salariului minim pe economie. De asemenea, am cerut aplicarea Legii nr. 92/2007, art. 1, privind transportul local, eliminarea concurenței neloiale din partea firmelor de maxi-taxi și achi-ziționarea de autobuze noi, dimen-sionate pe număr de călători cu trama stradală", a declarat Viorel Gabriel Neagu, președintele sindicatului Liber Transport în Comun Constanța.


Tensiuni între salariații RATC
Potrivit acestuia, reprezentanții sindicatului au avut deja o întâlnire cu primarul Făgădău care ar fi dat asigurări că va discuta cu factorii de decizie din regie și va asigura buget pentru efectuarea auditului solicitat. 


"Noul comitet executiv al Sindicatului Liber Transport în Comun Constanța a colaborat și cooptat în toate demersurile și acțiunile întreprinse și Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe, dar cu privire la adunarea publică din data de 2 septembrie 2016 nici măcar nu am fost întrebați dacă vrem să participăm. 


Considerăm că acțiunea sindicatului nereprezentativ este tardivă și iese din tiparele luptei sindicale. Sindicatul reprezentativ cunoscând mult mai bine problemele sindicaliștilor luptă pentru a apăra toate drepturile câștigate în conformitate cu legea sindicatelor și a conflictelor de muncă", a mai spus liderul sindical Viorel Neagu.


Comentează știrea

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Tzihcac
31 august 2016
Unde nu i cap....

In curba,cu vizibilitate spre zero,microbuzul opreste pentru a cobori un puturos...dupa 50 m opreste din nou pentru a lua alt puturos. Faceti le statii si la microbuze,fiti cu ochii pe ei ca pe butelii ( numar de pasageri in microbuz,in special)si se vor desfiinta singuri.

UN CONSTANTEAN
31 august 2016
ELIMINATI MOCANGEALA

Toti "asistatii social" care primeau moca, gratis si pe degeaba, ajutor de la Primaria Constanta, pt incalzire, acum ...si-au tras gaze (ca sa vedeti pt ce si cum s-a dus dracului bugetul), aceeasi mocangisti cu bani in banca, merg moca, gratis si pe degeaba pe R.A.T.C. Va bateti joc !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Ce a facut Primaria cu cei ce au mintit pe "proprie raspundere" Cum sa le mearga bine si la R.A.T.C. cu astfel de panarame de oameni. Desfiintati mocangeala daca nu sunteti capabili sa faceti verificari serioase a escrocilor. De aceea fac escrocherii ca ...se poate.

Ma gandeam si eu
31 august 2016
Mi se limba plimba-n gura

Va mai aduceti aminte de PNTCD ? Ei bine,l-au pus pe butuci.A fost infiintat Adevaratul PNTCD(APNTCD).Sa-i fie tarana usoara ! Va mai aduceti aminte de PNL ? Ei bine l-au terminat si pe asta.S-a nascut Adevaratul Partid Liberal (ALDE). Azi am aflat ca RATC se roaga la doua sindicate,un sindicat mai "adevarat" decat altul.E ste vorba de Sindicatul Profesional al Transportatorilor și Activităților Conexe(SPTAC) si Sindicatul Liber Transport în Comun (SLTC).Fagadau discuta cu cine vrea el.Salariatii sa mai astepte.Intoarcem pagina ziarului si de cine credeti ca ma lovesc ? Ma lovesc de Sindicatul Național al Agenților de Poliție din România(SNAPR) care a dat si el un comunicat de presa.Nici vorba de lupta sindicala.Adevaratul sindicat al agentilor de politie,adica Sindicatul Agenților de Poliție Constanța (SAP) se lupta cu SNAPR.Nu am loc sa vorbesc despre Justitie si Adevarata Justitie,despre procurori si adevaratii procurori,patrioti si adevaratii patrioti,pesedisti si adevaratii pesedisti,etc.Va salut cu drag ! Eu sunt Anghel purtator de cuvant la QPLWCP filiala Constanta.Pe maine.

geo
31 august 2016
ahaaa

este economie de piata o singura parere, cum sunt falimentari cand autobuzele sunt pline ? se plimba mosii si asistatii sociali la greu moca, aici e buba, cu microbuzul se plateste mereu

Vasile
31 august 2016
capra vecinului

Pai... de ce sa fie desfiintrate microbuzele? Ca sa moara capra vecinului? Sa faca bine firma sa cumpere si microbuze.. si sa fie concurentra care trebuie..

Zisu
31 august 2016
RATC pe butuci

Cum sa ajute primaria RATC , pt. ca este regia sa.? Asa cum face cu RADET. Vezi pct.12 proiectul propus de dl. Primar pentru sedinta CLM de azi de la ora 12,00 : "....... subventia de 180,55 lei/Gcal , se suporta din bugetul mun. Constanta " Si uite asa se salveaza RADET dar si NEDEBRANSATII VOTANTI DE LA TOAMNA - prin aceasta masura discriminatorie -in dauna debransatilor ! . Si gratuitatile de la RATC intra in aceasta categorie. CEEA CE ESTE DISCRIMINARE ! Si vad ca autoritatile competente tac . DE CE ?

fani
31 august 2016
ratc-ul

Nimeni nu spune adevarul :marea minciuna iese la iveala si se dovedeste ca desfiintarea tramvaielor si troleibuzelor va distruge Regia de transport ! Cine a pus botul sa creada ca transportul electric nu este eficient ,acum sa sufere. Cheltuielile de intretinere pentru tramvaie si troleibuze sunt de 4 (patru) ori mai mici decat pentru autobuze ! Nu mai vorbim de poluare ,o stiu si elevii de clase primare...

m
31 august 2016
mm

RATC-ul este una din multele vaci de muls din Constanta.Soferii nu au nici sindicat dupa cum se vede,probabil functioneaza politica pumnului in gura.Toti vorbesc pe la colturi,nimeni nu ia taurul de coarne si uite asa or sa ramana fara servici pe principiul "las-o ma ca merge si asa".Nu stiu cat mai suporta Dumnezeu hotia si mafia din oras ca noi sigur mai suportam mult si bine.Cei care ne conduc stiu asta!

Nicu
31 august 2016
Invatati de la altii,desteptilor!

Se pot lua exemple din locurile in care treburile merg bine. Principalul scop al existentei acestor companii de transpot este satisfacerea necesititilor calatorilor.De aici trebuie pornit,ce e asa de greu? Sau nu se vrea?

extra-driver
31 august 2016
ref microbuze

pasageri numai cate locuri sunt in microbuz si statii la microbuze. amenzi la microbuzieri daca nu respecta legile.oricum in cativa ani soferia e o meserie care va disparea, apar vehiculele cu sofer automat, vezi Singapore primele taxiuri fara sofer uman

27 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3901 secunde