RAJA schimbă conductele de apă vechi de zeci de ani

905
2

Articole de la același autor

r În cursul zilei de ieri, a fost înlocuită magistrala Palas, pe o porțiune de peste un kilometru

Jumătate din municipiul Constan-ța a rămas în dimineața zilei de ieri fără apă rece. Mii de consumatori din zonele CET, Medeea, Palas, Km 4 - 5, Km 5, Poarta 6, I.C. Brătianu, Gară, Abator, Inel I, Inel II și Casa de Cultură au fost afectați de întrerupere. Oprirea furnizării apei a fost necesară pentru efectuarea unor lucrări de înlocuire a conductelor vechi.

Deși inițial reprezentanții RAJA plănuiseră să schimbe conducta pe o porțiune de un kilometru, la fața locului s-a constatat că mai este nevoie de încă o reabilitare pe o porțiune de patru metri și, pentru a evita avariile ulterioare, au hotărât să efectueze ambele lucrări odată. Astfel, cea mai "bătrână" conductă din rețeaua municipiului Constanța, care are peste 50 de ani vechime, a fost schimbată cu una nou-nouță.

Se îmbunătățește calitatea apei

"Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului «Reabilitarea și extinderea rețelei de apă în zona cen-trală și magistralele municipiului Constanța» și au o valoare totală de aproximativ 24 de milioane de lei, fonduri care provin de la Uniunea Europeană. Pe acest contract este prevăzută înlocuirea unor segmente de magistrală de 1.000 mm diametru, care pleacă de la stația de tratare Palas și alimentează tot orașul Constanța. Acum (n.r. - ieri, 30 octombrie), s-a înlocuit conducta pe o lungime de un kilometru. Echipele noastre au montat conducta nouă în paralel cu cea veche și s-a constatat că este nevoie de încă o reabilitare pe o lungime de patru metri. Însă pentru aceasta a trebuit să oprim toată pomparea pe magistrala de 1.000 mm și de aceea au fost afectate atât de multe zone. În jurul orei 16,30 s-a reușit însă reluarea furnizării apei pentru o parte din cartiere, iar celelalte au fost reali-mentate la miezul nopții", a declarat, pentru "Cuget Liber", pur-tătorul de cuvânt al SC RAJA SA, Irina Oprea.

Investițiile propuse de RAJA, prin schimbarea conductelor vechi de zeci de ani, vor îmbunătăți calitatea apei și vor reduce poluarea solului.

Comentează știrea

Mociu C
31 octombrie 2013
Constantinescu si Mazare, teroristii-legionari ai Constantei

Porcul jegos si alcoolic Constantinescu, pastaia scirboasa, schizofrenica si drogata (care se gudura pe scena ca o potaie ridicola ce este , pe linga femeile alea care-l privesc cu greata) si nenorocitul asta libidinos batrin de Stroe, ar face mai bine sa micsoreze pretul apei care este pur si simplu criminal. In plus e o aberatie a ratiunii ca apa de canalizare sa fie pusa pe factura in aceiasi cantitate ( !!!) ca apa potabila, iar 1 m cub sa coste aproape la fel ca apa potabila ! Acest excroc ordinar Stroe Felix a pus la RAJA Ovidiu o boarfa proasta care nu face nimic altceva decit sa incurce lucrurile : da ordine, apoi le contramandeaza, apoi le da din nou si multe alte perle de genul asta ; pur si simplu bubuie de proasta ce este. CUM E CU PUTINTA, DESCREIERATILOR, SA PUNETI PE FACTURA APA DE CANALIZARE IN ACEIASI CANTITATE CU APA POTABILA??? Si, ca o culme a nesimtirii, a nebuniei si a sadismului fata de populatie, dupa o singura factura neplatita, suntem obligati sa trimitem oamenilor preaviz, dupa care suntem obligati sa le taiem apa !!! In ce baza faceti voi ACEST GENOCID impotriva tuturor locuitorilor Constantei ? Cumva apa potabila e mostenirea respectabilelor voastre mame care si-au desfasurat activitatea la realizarea trotuarului si care din greseala v-au avortat vii ? Peste tot pe unde ne ducem suntem injurati de oameni pentru aceste nebunii ca si cum noi am fi vinovati ; si au fost cazuri cind am fost si batuti ! La mirsaviile pe care le faceti cu apa s-au adaugat si cele cu Portul. Sper din tot sufletul ca regionalizarea sa-i schimbe din functii pe acesti mafioti-legionari nenorociti si justitia sa le ofare la toate aceste trei scursori bilete de odihna pentru 20 de ani la Poarta Alba. Va promit ca o sa va vizitez saptaminal la Poarta Alba si, din bugetul meu, o sa va aduc la fiecare cite un litru de apa. In particular pentru porcul rîios Constantinescu : Tu, porc scirbos si neputincios, sa stii ca nu impresionezi pe nimeni cu amenintarile tale pentru ca toata lumea stie ca tremura slanina pe tine de frica pentru ca esti un terminat si pentru ca esti constient ca nu vei scapa de Poarta Alba ; iar curva aia ordinara de fii-ta care acum se imbirliga cu oricine (dupa chipul si asemanarea maica-sii), va trebui sa se angajeze ca prostituata permanenta cu ștat de plata la poarta portului. Dar cei care dau importanta cuvenita drapelului tarii, cei care pun interesele colectivitatii mai presus de interesele personale, sa fie alesi in locul acestor teroristi-legionari.

costea
31 octombrie 2013
Asa este

Ii dau dreptate lui Mociu,dar ma intreb cine asculta ofurile noastre?Cei care ar trebui sa faca ceva fac bara bara cu ei .Constantenii sunt prosti ca-i voteaza . Ulciorul nu merge de multe ori la apa.Ca sa creasca pretul mai mult la apa o sa spuna ca au schimbat si conductele si viaductele montate de Traian si Burebista.Sa vedem dupa iarna asta care mai traieste.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde