RAJA Constanța, prezentă la Expoapa, la Palatul Parlamentului

221

Articole de la același autor

Timp de trei zile, Asociația Română a Apei și Patronatul Apei organizează, la Palatul Parlamentului din București, Expoapa - Forumul Regional al Apei Dunărea - Europa de Est. Ajuns la cea de-a 18-a ediție, forumul se bucură de prezența a numeroși profesioniști din domeniul apei, printre care și compa-nia constănțeană, S.C. RAJA S.A..

De asemenea, Expoziția Internațională specializată de utilaje, echi-pamente și tehnologii de tratare a apei și apelor uzate reunește peste 80 de expozanți din rândul celor mai renumite firme producătoare de echipamente și tehnologii, din peste

25 de țări.

Principalele teme abordate în cadrul forumului au vizat probleme, dar mai ales soluții pentru atragerea fondurilor europene pentru investiții în domeniu. Potrivit ministrului Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, prezent la eveniment, trei miliarde de euro sunt alocate pentru investiții în domeniul alimentării cu apă și canalizării.

Directorul general al RAJA Constanța, Felix Stroe, a ridicat problema nămolului obținut din epurarea apei uzate, ce ar putea fi folosit în agricultură. "În sectorul alimentării cu apă, unul dintre cele mai importante aspecte pentru dezvoltarea durabilă este asigurarea canalizării și epurării apelor uzate, pentru care localitățile, dar și companiile de apă fac eforturi. Creșterea cantității de apă epurată face ca și cantitatea de nămol să crească. Conferința tehnico-științifică internațională «Managementul Nămolului 2016» propune soluții privind reutilizarea nămolului", a declarat Felix Stroe.

RAJA Constanța este considerată un exemplu de bune practici în absorbția de fonduri europene, reușind până în prezent să atragă cele mai mari investiții dintre companiile din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3544 secunde