RAJA a investit peste 1 miliard de lei în rețeaua de apă din Constanța

242
1
RAJA a investit peste 1 miliard de lei în rețeaua de apă din Constanța - raja1-1448042015.jpg

Articole de la același autor

Peste 1,25 miliarde de lei au fost investiți, în ultimii ani în rețelele de apă și canalizare din Constanța și județ. Cea mai mare parte a acestor bani sunt fonduri nerambursabile, provenite, de la Uniunea Europeană. 


RAJA Constanța încheie exercițiul financiar 2007 - 2015 cu absorbție sută la sută a fondurilor accesate, cu sute de kilometri de rețele reabilitate sau extinse, cu zeci de stații noi de epurare, cu localități întregi conectate la civilizația secolului 21.


"Programul Operațional Sectorial Mediu 2007 - 2015 este spre final și se va finaliza cu succes pentru compania noastră. Proiectele pornite sunt fie finalizate, fie în curs de finalizare. Au fost făcute lucruri extraordinare pentru comunități și pentru noi programul este un succes", a declarat Felix Stroe, directorul general al RAJA. Începând cu anul 2007, compania de apă S.C. RAJA S.A. s-a implicat în mod semnificativ în dezvoltarea și implementarea proiectelor de interes public prin Axa Prioritară 1 - "Extinderea și moder-nizarea sistemelor de apă și apă uzată".


Proiectele derulate în prezent de către S.C. RAJA S.A. sunt în concordanță cu Planul Național de Dezvoltare 2007 - 2015 privind prioritățile de îmbunătățire a stan-dardului de viață prin modernizarea și dezvoltarea facilităților integrate de apă potabilă și apă uzată la nivel regional. "S.C. RAJA S.A. Constanța dezvoltă în cadrul programului operațional de Mediu 2007 - 2015 cinci proiecte, în valoare de 1.251.916.173 lei, din care contribuția S.C. RAJA S.A. este de 241.108.344 lei. Este vorba despre Reabilitarea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și de canalizare în regiunea Constanța - Ialomița, Reabilitarea Stației de epurare ape uzate Eforie Sud, Canalizare menajeră, comuna Valu lui Traian, etapa a treia, Extinderea și modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată pentru regiunea Constanța - Ilfov, precum și Executarea branșamentelor de apă și a racordurilor de canalizare în regiunea Constanța - Ialomița", a explicat directorul RAJA.


Urmează și alte proiecte
În cadrul celor cinci proiecte implementate de către S.C. RAJA S.A. Constanța sunt dezvoltate 51 de contracte de lucrări, din care 33 de contracte sunt deja finalizate și 18 contracte de lucrări se află în fază avansată de execuție. "RAJA a reușit performanța să facă absorbție integrală până la 31 decembrie 2015. Chiar în proiectele care nu sunt încă încheiate avem absorbție de peste 90 la sută, iar, până la finalul anului, va fi de sută la sută", a mai spus Felix Stroe.


Potrivit acestuia, investițiile nu se opresc aici. RAJA se va implica și în alte proiecte viitoare, în exercițiul financiar viitor. "În continuare, se lucrează puternic la Programul Operațional pentru Investiții Mari - POIM. Avem deja un studiu de fezabilitate, pentru un proiect de peste 450 de milioane de euro. Se ne-gociază acum și partea de cofinanțare în cadrul POIM", a completat directorul general al RAJA.


Comentează știrea

coloana vertebrala
22 noiembrie 2015
dar banii...banii,unde sunt?

pai daca raja a investit peste 1 mld. de euro din banii ue ,noi pt ce le le dam bani?unde se duc banii de la populatie? este cam gras directorasul.....

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Noiembrie 2015
Stire din Social : Centrul Constanței, fără apă rece
Pagina a fost generata in 1.5246 secunde