Protest în Sibiu, după uciderea ursului care scăpase pe străzi

149
1
Protest în Sibiu, după uciderea ursului care scăpase pe străzi - sibiu-1476512470.jpg

Articole recomandate

Asociația "România fără ei" din București a anunțat că va organiza vineri un protest, în Piața Mare din Sibiu, după ce autoritățile locale au împușcat ursul care s-a plimbat miercuri prin oraș.


"În numele ursulețului ucis, cerem autorităților să își dea demisia sau să se autodenunțe. Ei aleg. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crimă comisă împotriva unui animal nevinovat. În 5 ani în Sibiu s-au comis 3 astfel de crime și nu s-a făcut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiința civică haideți să cerem DEMISIA în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a 3-a oară au gestionat situația.


Cerem dreptate în numele vietăților ucise", este mesajul postat de Asociația "România fără ei", pe pagina de Facebook.

La protestul de vineri seară și-au anunțat intenția, până la momentul transmiterii știrii, 350 de oameni.

Polițiștii din Sibiu au deschis un dosar penal pentru uz de armă, după ce ursul care s-a plimbat mai bine de trei ore prin centrul Sibiului a fost împușcat în curtea unei fabrici din oraș.

"Peste 50 de persoane din cadrul Poliției, Jandarmilor, Poliției Locale, ISU au intervenit în acest eveniment. Ursul a fost foarte agil, a escaladat garduri, a intrat în curțile oamenilor, a traversat tot orașul, Centrul vechi și a ajuns în orașul de jos. Aici s-a reușit blocarea lui, dar și aici ar fi putut să sară gardul și să plece mai departe. Poate părea o măsură extremă (împușcarea - n.r.), dar nu s-a reușit tranchilizarea lui și exista și pericolul ca un urs rănit să devină mai agresiv. Facem investigații și stabilim cauzele care au dus la acest eveniment, dar și de unde a venit acest urs. S-a deschis un dosar penal pentru uz de armă", a declarat, presei, la locul prinderii și împușcării ursului, șeful Poliției Sibiu, Tiberiu Iulian Ivancea.



Comentează știrea

gica
15 octombrie 2016
arhip constanta

asa oameni buni, bine va mai sade! Protestati pentru un urs care teotetic ar fi putut face rau sau ucide, si nu protestati pentru copiii care sunt abuzati de justitie la Constanta! frumos, ce sa zic!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde