Protest împotriva eutanasierii câinilor maidanezi

458
7
Protest împotriva eutanasierii câinilor maidanezi - protesteutanasiere-1394369120.jpg

Articole recomandate

Sute de persoane, majoritatea însoțite de câini, au protestat, sâmbătă după-amiaza, în mai multe orașe din țară, față de eutanasierea câinilor fără stăpân, cerând autorităților să folosească soluții alternative, precum sterilizarea, adopția sau microciparea animalelor.
Oamenii s-au adunat și în Piața Victoriei, la sediul Guvernului, cu pancarte cu mesaje împotriva eutanasierii, dar și cu candele aprinse. Unii dintre ei au venit și cu animalele de companie în lesă, atât căței de rasă, cât și comunitari care au fost adoptați.
Pe pancartele lor erau mesaje precum "Europe against killing of Romanian Stray Dogs" (Europa este împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România), "Stop crimei, vrem sterilizarea și ciparea tuturor câinilor cu stăpân și pedepsirea abandonului", "Viața în adăpost nu este viață", "Adăposturile primăriei sunt lagăre de exterminare" și "Adoptă și tu un câine".
Oamenii au făcut un apel pentru adopția în masă și sterilizarea câinilor fără stăpân, scandând "Uniți salvăm, viața apărăm", "Vrem soluții, nu masacru" și "Dacă suntem lași, nu scăpăm de ucigași".
Monica Iorga, reprezentant al unei asociații de protecție a câinilor, a declarat, pentru Mediafax, că patrupedele nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâte.
"Dorim ca oamenii să știe ce trebuie să facă pentru salvarea câinilor maidanezi și vrem să sprijinim și autoritățile, pentru a nu chinui și a nu eutanasia câinii. Protestăm față de eutanasierea câinilor și am venit să susținem dreptul la viață al acestora. Și aceste animale au dreptul să trăiască, iar noi, oamenii, suntem datori să le protejăm și nu să le omorâm. Câinii nu trebuie să stea pe stradă, dar nici nu trebuie omorâți. Soluțiile la eutanasiere ar fi sterilizarea, adopțiile sau microciparea câinilor vagabonzi", a spus Iorga, citată de Mediafax.




Comentează știrea

liv
9 martie 2014
protestul impotriva eutanasierii

Gestionarea cainilor fara stapan, a fost masura iresponsabilitatii unui stat fara strategii, fara politici publice. Totul porneste de la vidul legilativ, pan-n 2013, care nu a implementat niciodata legea cainilor cu stapan, adevarata cauza a fenomenului cainilor fara stapan. Desi Uniunea Europeana a recomandat instructiuni clare prin comisiile de specialitate, Romania, nu le-a aplicat. Iata rezultatul!

liv
9 martie 2014
si noi suntem contribuabili la bugetul tarii si al UE....

Urmatorii pasi pe care societatea civila ii poate parcurge: Petitie la Parlamentul European prin care cerem sanctiuni pentru Romania, pentru cruzime fata de animale si tortura acestora in adaposturile publice. Statul in judecata pentru prejudiciu moral, afectiv si financiar pentru care noi ne constituim in parte vatamata.

io dixit
10 martie 2014
liv

draga liv, voi contribuiti la bugetul statului ca sa fim muscati de ciini si noi ceilalti care contribuim la bugetul statuli. in loc sa bateti cimpii, nu mai degraga gasiti o modalitate in care noi sa nu fim muscati, sau atacati de haitele de ciini, si voi sa va satisfaceti pornirile umanitare? incercati altceva decit sterilizarea, microciparea, etc. eu am propus sa dam 10 lei pe luna ca sa scapam de ciini comunitari. nu ma intereseaza ce faceti cu ei, dar sa nu-i mai vad pe strazi. CLAR?

alexandru
21 martie 2014
caini

Tocmai a mai fost ucisa de caini o femeie ! Felicitari protestatarilor ! Cainii sunt viitorul tarii !!!

liv
24 aprilie 2014
raspuns Alexandru

Tocmai a murit o femeie de coma alcoolica in Parcul Obor, era si ea o iubitoare de animale, biata de ea, nu a muscat-o niciun caine,,,,,,,,dar manipularea trebuie intretinuta si cine cade in plasa manipularii, cei care stau cam prost cu logica si cultura. Despre cazul Ionut idem- sunt multe controverse in ancheta: -lipsa sangelui la locul faptei -neanchetarea patronului restaurantului care avea niste caini de lupta care au disparut subit -fam. Anghel nu a fost supusa detectorului de minciuni - concidenta- acelasi medic legist arab la ambele cazuri???? Vom vedea daca proprietarul terenului va fi condamnat se contureaza o alta abordare...

Răspuns la: caini
Adăugat de : alexandru, 21 martie 2014
Tocmai a mai fost ucisa de caini o femeie ! Felicitari protestatarilor ! Cainii sunt viitorul tarii !!!
liv
24 aprilie 2014

Stai sa te luminez putin: Gestionarea cainilor fara stapan este EXCLUSIVITATEA STATULUI, in orice tara- pentru care se aloca bani de la bugetul local, pe judete. Nu sunt obligati cetatenii sau ONGurile sa faca treaba primariilor, DAR acum multi ani trebuia sa fie o lege a CAINILR CU STAPAN, care sa oblige proprietarii sa-i identifice, sterilizeze ca sa numai apara abandonul si inmultirile necontrolate, totusi iubitorii de animale au venit si ei in intampinare, sterilizandu-si cainii de companie si pe cei de la bloc- INSUFIENT, pentru ca in mediul rural, de unde vine spre orase, puiutii in sacose, catele gestante, caini batrani sau orbi, etc.... Esti de acord ca se actioneaza haotic la nivel de stat? De aceea suntem aici cu tot disconfortul aferent. Legea noua vine si cu lucruri bune, dar PACAT ca vine la pachet si cu "eutanasia" la 14 zile, in conditiile in care adoptiile se desfasoara greoi, pentru ca iubitorii de animale AU PROPRIILE ANIMALE DE COMPANIE ACASA- ce sa facem sa ne transformam noi in adaposturi? Existau solutii dar autoritatile nu au vrut sa auda,au venit chiar si parlamentari straini si experti in medicina veterinara de la UE, in ian.2014- stiti ce s-a intamplata? Nu au fost primiti la guvern- autoritatile romane vor doar exterminare si punct.

Răspuns la: liv
Adăugat de : io dixit, 10 martie 2014
draga liv, voi contribuiti la bugetul statului ca sa fim muscati de ciini si noi ceilalti care contribuim la bugetul statuli. in loc sa bateti...
EUTANASIATI TOT
11 februarie 2015
www.maidanezii.blogspot.ro

EUTANASIATI TOTI MAIDANEZII SI CASTRATI ZOOFILII DIN ROMANIA CU RANGA NUMAI IN CAP .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0779 secunde