Propuneri pentru modificarea proiectului privind transferul spitalelor către autoritățile locale

266

Articole de la același autor

Reprezentanții Ministerului Sănătății se întâlnesc, la sfârșitul acestei săptămâni, la Sinaia, cu managerii unităților spitalicești pentru a discuta pe marginea proiectului privind transferul spitalelor către autoritățile locale. Dr. Dan Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța, va fi prezent la întrunirea respectivă, ocazie cu care va ridica problema finanțării după preluarea spitalelor de către autoritățile locale.
"Sunt câteva lucruri neclare. În primul rând, ce se va întâmpla cu datoriile acumulate de spitale, nu cred că autoritățile vor accepta să le preia. Apoi, o propunere pe care o voi face va fi ca 30% din bugetul colectat din taxa de viciu, din județul Constanța, să fie distribuit autorităților locale direct, iar restul de 70% să meargă la bugetul ministerului. Banii din taxa de viciu sunt utilizați pentru investiții și achiziții de echipamente medicale", a afirmat managerul.
O altă propunere ce va fi făcută de reprezentantul spitalului constănțean vizează distribuirea sumelor aferente programelor naționale prin intermediul unor comisii stabilite la nivelul regiunilor de dezvoltare și "să se acorde proporțional cu listele de așteptare". În prezent, banii pentru programele naționale sunt distribuiți la nivelul Ministerului Sănătății.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8147 secunde