PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. IATĂ CUM VA FI VARA 2016

1011
PROGNOZA METEO PE TREI LUNI. IATĂ CUM VA FI VARA 2016 - varacanicula-1461324247.jpg
Ne așteaptă o vara călduroasă, cu puține precipitații. Temperaturile se vor situa însă în mediile anuale din ultimii ani, conform estimărilor sezoniere realizate de către Centrul European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia.


În luna mai, temperatura medie lunară a aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a țării, local mai scăzute în nord și centru.


Luna viitoare, temperatura medie va fi așadar de 14,9 grade. De asemenea, în mai 2016, cantitățile totale de precipitații vor fi apropiate de mediile multianuale în sudul și local în estul țării, iar în restul teritoriului vor putea fi excedentare.


În iunie, valorile termice medii lunare ale aerului vor fi apropiate de normalul perioadei incea mai mare parte a țării, cu o temepratura medie de 18,3 grade. Precipitațiile totale lunare vor fi deficitare în regiunile sudice, estice și local în cele vestice, iar în restul țării se vor încadra în limite climatologice normale


În iulie, temperatura medie lunară a aerului se va situa peste normalul perioadei în sudul, sud-estul și local estul țării, iar în rest sunt posibile valori termice apropiate de media climatologică. Astfel, media temperaturilor din iulie va fi 20,2 grade.


În schimb, în iulie, cantitățile totale de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Aprilie 2016
Stire din Social : CONSTANȚA, SUB AVERTIZARE METEO
Pagina a fost generata in 0.5537 secunde