Primăria Constanța acoperă, în continuare, gropile de pe faleză doar cu... promisiuni (galerie foto)

3678
Primăria Constanța acoperă, în continuare, gropile de pe faleză doar cu... promisiuni (galerie foto) - 6871945253eea87b27c7d13af967face.jpg

Articole de la același autor

Au trecut două luni de când autoritățile locale au fost înștiințate că fisurile de pe faleza constănțeană se adâncesc din ce în ce mai mult și există riscul ca porțiuni din ea să se prăbușească în Marea Neagră. Două luni în care singura măsură luată a fost împrejmuirea zonelor afectate. Cât despre astuparea crăpăturilor cu injecții de beton - singura măsură posibilă, provizorie ce-i drept, dar care nu ar periclita posibilitatea obținerii unor fonduri europene pentru reabilitarea în întregime a falezei - a rămas la stadiul de promisiune.

Comisiile de specialitate din cadrul Primăriei Constanța se întruneau, pe 24 martie, pentru a analiza situația falezei din zona Cazinoului Constanța și măsurile URGENTE ce trebuia luate pentru ca fisurile apărute în dreapta și stânga edificiului să nu se adâncească. La acea dată, viceprimarul Decebal Făgădău ne declara: "Vom remedia prin injecții de beton fisurile apărute, atât pe cele din apropierea Cazinoului, cât și pe cele din dreptul malului de sprijin, dintre trepte și Cazinou. Lucrările sunt de mică amploare, vor fi realizate până la deschiderea sezonului estival".
Adică, până pe 1 mai, data oficială a demarării sezonului estival. Cu doar câteva zile înainte de ziua indicată, și răspunsurile reprezentanților primăriei s-au schimbat: "Experții, care realizează expertiza și care sunt de la Facultatea de Construcții de la Universitatea Ovidius trebuie să prindă vreme bună, fără vânt, pentru a face măsurătorile. Marea trebuie să fie liniștită și să nu bată vântul, pentru a nu le afecta calculele. Am discutat cu cei de la Confort Urban și au afirmat că nu pot estima dacă lucrările vor fi reali-zate până la 1 mai. Nu pot estima nici valoarea lor", a declarat Liviu Tramudana pentru "Cuget Liber".

O nouă promisiune: faleza va fi reparată până pe 15 iunie
1 mai a venit și a trecut, cât despre reabilitarea falezei … nicio schimbare. Pilonii montați de primărie pentru a marca zonele afectate au fost împinși de oameni "binevoitori" mai înspre balustradă, banda folosită pentru împrejmuire a dispărut între timp. Soluția tehnică promisă de primărie pentru a amâna extinderea crăpăturilor și prăbușirea falezei, însă, se lasă așteptată.
L-am contactat, din nou, vineri, 21 mai, pe viceprimarul Decebal Făgădău pentru a afla când se vor realiza, totuși, respectivele reparații. "Încă nu au fost făcute injecțiile cu beton, vor fi realizate probabil până la jumătatea lunii iunie. Inginerii nu mi-au făcut estimarea cerută. Inițial, ei au realizat o estimare cât ar costa reabilitarea întregii zone, dar nu putem să intervenim în acest mod, căci riscăm să pierdem proiectul depus pentru finanțare europeană, pentru reabilitarea falezei. Am cerut să se realizeze o nouă estimare, privind strict plombele cu beton", ne-a spus viceprimarul. O nouă dată limită avansată: 15 iunie. Rămâne de văzut dacă angajații primăriei vor "reuși" să se apuce de lucru până atunci sau dacă îi vor aștepta pe turiști, poate pentru a le oferi un alt tip de spectacol, în locul paradei cu dansatoare de samba.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8502 secunde