Primăria Constanța a început stropirea spațiilor verzi din oraș cu insecticide

405
Primăria Constanța a început stropirea spațiilor verzi din oraș cu insecticide - stropirepomi-1490014401.jpg

Articole de la același autor

În cursul zilei de astăzi, Primăria Constanța a demarat acțiunea de stropire a spațiilor verzi din oraș. Tratamentele fitosanitare se vor desfășura etapizat, pe toată perioada sezonului estival.


"Aceste tratamente se realizează prin acțiuni și operații de dispersare a pesticidelor pentru combaterea dăunătorilor și bolilor plantelor. Substanțele folosite au o eficacitate mare, dețin un spectru larg de combatere a dăunătorilor, însă au o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Aceste substanțe sunt cuprinse în Registrul Național al Produselor Biocide pentru igiena publică și sunt avizate de Ministerul Sănătății", explică reprezentanții Primăriei Constanța. 


Până pe 31 martie, vor fi stropite spațiile verzi din parcuri, promenade și scuaruri. Ieri s-a acționat în zona bulevardului 1 Mai - Abator și în zona Faleză Sud - Poarta 6, astăzi, în zona Km 4 - 5, bulevardul Aurel Vlaicu, cartierele Viile No și CET, mâine, în zonele ICIL, Casa de Cultură, Trocadero – Dacia, iar poimâine se va ajunge în cartierele Tomis I, Tomis II și Tomis III.


Vineri, pe 24 martie, sunt programate zona centrală a orașului, Peninsula și cartierul Faleză Nord, iar săptămâna viitoare lucrătorii primăriei vor ajunge în zonele Inel, Brătianu, Tomis Nord și în stațiunea Mamaia.


"Atenționăm persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activitățile de dezinsecție și deratizare a imobilelor, incintelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile primăriei, precum și ori de câte ori este necesar", mai spun reprezentanții Primăriei Constanța.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.565 secunde