Primăria Constanța a declarat război șobolanilor din oraș!

237
1
Primăria Constanța a declarat război șobolanilor din oraș! - deratizare1-1472142436.jpg

Articole de la același autor

1.000 de momeli toxice au fost plasate zilele acestea, în toată Constanța, împotriva rozătoarelor. Acestea au fost puse în locuri greu accesibile, în crăpături, galerii, guri de canalizare sau în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător. Potrivit reprezentanților Serviciului de Dotări Urbane, Ecarisaj și Dezinsecție din cadrul Primăriei Constanța, acestea conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

"În orașul Constanța din cauza specificului orașului, estival, portuar, aglomerat în perioada mai - septembrie etc., șobolanii se dezvoltă într-un ritm mult mai alert și au la dispoziție foarte multă hrană alternativă, iar combaterea lor trebuie să fie susținută la interval de maximum șapte zile între tratamente. Pentru că produsele folosite sunt extrem de toxice, stațiile de intoxicare sunt amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, con-servării și protecției mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora. Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării sunt strânse și depozitate în magazia prestatorului, fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract", explică șeful Serviciului de Deratizare, Cristina Itoafă.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se complează cu momeala proaspătă. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozătoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală. "Rugăm populația să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi și să se comporte în spirit civic. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea «cap de mort» și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene. Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente", mai spun reprezentanții Primăriei Constanța. 

Comentează știrea

cici
25 august 2016
mda

bani irositi. beneficiar , unul din parazitii psd , desigur.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.534 secunde