Prăpăd după 1 Mai pe litoral. Drogurile și alcoolul au umplut Spitalul Județean cu pacienți

1445
1
Prăpăd după 1 Mai pe litoral. Drogurile și alcoolul au umplut Spitalul Județean cu pacienți - drogatispital5-1493638389.jpg

Articole de la același autor

Atât Ambulanța, cât și Spitalul Clinic Județean de Urgență au fost supraaglomerate în minivacanța de 1 Mai din cauza petrecăreților veniți din toate colțurile țării la mare, dar și a constănțenilor care au uitat să aibă măsură la băutură.

Potrivit directorului medical al Serviciului Județean de Ambulanță, dr. Ionuț Cealera, în numai trei zile, localnicii și turiștii au înroșit telefoanele, sunând după ajutor pentru diverse probleme, dar, din start, cele mai frecvente au fost pentru consumul exagerat de alcool și infarcte miocardice.

"Cele mai multe persoane aflate sub influența alcoolului care au avut nevoie de îngrijiri medicale au fost în Vama Veche și Mamaia, acolo unde fluxul de turiști a fost cel mai mare. Totuși, ne bucurăm că, în comparație cu anii anteriori, gradele de alcoolemie nu au fost atât de ridicate și, ca urmare, nici starea pacienților atât de gravă", a declarat dr. Cealera.

Pe lângă aceștia, au existat solicitări la numărul de urgență 112 pentru câteva persoane căzute în Dunăre și desigur, așa cum era de așteptat, pentru multiplele accidente rutiere.

Dintre miile de turiști sosiți pe litoral week-end-ul trecut, o bună parte dintre ei au ajuns și în Unitatea de Primire a Urgențelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța.

Ca și cum consumul licorilor bahice nu ar fi fost de ajuns, mulți dintre ei le-au combinat cu etnobotanice și droguri, ca să fie siguri că se distrează… Cadrele medicale susțin că petrecăreții de acest gen au ajuns la UPU și în timpul zilei, dar și pe tura de noapte, după ce au consumat tot felul de substanțe cu efect halucinogen, iar trei dintre ei se află în continuare în spital din cauza stării delicate de sănătate în care se află. Desigur, alcoolul combinat cu drogurile au dat naștere și la altercații, așa că din UPU nu au lipsit nici înjunghiații.

Șeful Unității de Primire a Urgențelor, dr. Rodica Tudoran, a declarat că sunt asaltați mereu de tineri care ajung în stare gravă la spital după ce au înghițit sau au tras pe nas diferite substanțe cu efect halucinogen.

Se pare că aceste produse au o priză foarte mare în rândul tinerilor, iar în minivacanța de 1 Mai, vârsta celor care au ales să se "distreze" într-o astfel de manieră a fost cuprinsă între 20 și 35 de ani.

Problema este că acești consumatori prezintă halucinații și stări de confuzie, alții se află în stări mai grave, ajungându-se chiar la convulsii. Tocmai de aceea, medicii constănțeni avertizează că toate aceste substanțe sunt extrem de dăunătoare organismului și creează dependență.

Situația este cu atât mai gravă, cu cât mulți dintre ei nu declară ce au consumat, iar medicii nu pot depista acest lucru pe loc. Partea bună a lucrurilor, dacă se poate spune așa, este că numeroși consumatori pleacă acasă imediat ce se simt mai bine și sunt hidradați cu ajutorul perfuziilor.

Din păcate, multe substanțe interzise nu pot fi identificate pentru că spitalele nu au teste pentru depistarea drogurilor cunoscute.

Desigur, pe lângă cazurile care le-au dat de furcă, doctorii au consultat și mulți bolnavi cu vărsături, accidente vasculare, infarcte, febră, dureri abdominale, alergii. 

Comentează știrea

liviu burebista
4 mai 2017
pentru " cetateanul " turmentat

Nu , nu este pelerinaj la Sfanta Paraschiva, dar asta nu inseamna sa ne punem capat vietii, numai pentru ca este 1 Mai. Dar indivizi de teapa ta, care au creierul inecat in alcool si prafuri fine nu vad nici o problema in lucrul asta . Tine-o tot asa ca ai sa ajungi departe.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9307 secunde