Polițiștii și jandarmii au dat iama în Piața din Tomis 3

343
1

Articole de la același autor

Primăria Constanța prin Poliția Locală, IPJ Constanța și Jandameria Constanța, în perioada 27-28 iulie, au acționat în zona Pieței agroalimentare Tomis 3, perimetrul cuprins între bulevardul Alexandru Lapușneanu, Strada Soveja, Bulevardul Tomis, pentru combaterea faptelor antisociale, reprezentate de comerțul neautorizat. 


Astfel, o echipă mixtă de control, formată din politiști locali, ai IPJ Constanța și jandarmi au acționat timp de două zile pentru combaterea comerțului ambulant desfașurat pe domeniul public al statului. Acțiunea a vizat respectarea prevederilor Legii 12/1990 republicată, privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, cu această ocazie acționându-se în perimetrul aferent pieței agroalimentare Tomis 3. 


Ca urmare, oamenii legii au verificat zeci de persoane, au aplicat 22 sancțiuni contravenționale în valoare de 11.000 de lei, toate pe Legea 12/1990, fiind confiscată mai bine de o tonă de legume și fructe care se comercializa fără autorizație de proveniență sau în condiții igienico-sanitare improprii. De asemenea, echipa de control a mai aplicat 4 sancțiuni contravenționale pentru deranjarea ordinii publice în valoare de 1.400 lei, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Acțiuni similare vor continua pe toată perioada anului 2016, pentru prevenirea și combaterea comerțului ilicit atât în perimetrul piețelor constănțene, cât și a celui stradal neautorizat.


Comentează știrea

unu
31 iulie 2016
interese

De ce nu ii lasa sa vanda in piata? unii dintre ei ar vrea dar nu sunt lasati. In interiorul pietii nu prea se inghesuie nimeni sa cumpere din cauza preturilor prea mari (dovada: scaderea numarului tarabelor!). Mai bine sa cumperi de la cei care sunt in exterior, ca vand mai ieftin; si, in plus, primaria ar trebui sa ii ajute deoarece muncesc si nu stau la mana intinsa si nu sa transforme piata in una de lux dupa interesele unora. Poate mai cercetati situatia domnule ziarist si ne spuneti mai multe despre cei care vor distrugerea pietelor!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4379 secunde