Plajele de pe litoral, controlate de samsari. Hotelierii sunt revoltați

2816
12
Plajele de pe litoral, controlate  de samsari. Hotelierii sunt revoltați - fotofondplaje-1502121328.jpg

Articole de la același autor

De ani de zile, hotelierii se plâng că plajele din dreptul hotelurilor lor sunt administrate de companii care nu au nicio legătură cu turismul și că acest lucru nu face bine litoralului. Cu toate acestea, licitațiile au fost câștigate în continuare de firme constituite cu câteva zile înainte de a depune ofertele, iar hotelierii au rămas cu ochii în soare. Autoritățile spun că de vină este legislația, care este învechită și care nu este deloc favorabilă turismului.

"Problema plajelor este deja cronică, nu mai este acută. Nu e normal ca un hotel de trei, patru stele să nu aibă plajă și o firmă care nu e în domeniu să primească plajă. Nu putem vorbi de investiții de milioane de euro, dar să ne blocheze un HG. Trebuie să încercăm soluții corecte, care sunt aplicate cu succes în Spania, Italia, Portugalia, unde hotelurile de cinci stele au dreptul la 15 metri de plajă de loc de cazare, iar cele de patru stele au 12 metri de plajă pentru fiecare loc de cazare. Prețul practicat astfel este prețul mediu pe ultimii zece ani, iar statul nu pierde nimic", a propus președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, patronul lanțului hotelier Phoenicia. Supărarea hotelierilor este veche și pentru că, în ciuda tuturor discuțiilor de până acum, nu s-au luat măsuri pentru a asigura plaje și hotelurilor. "În continuare se găsesc soluții de către ABADL (n.r. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral) pentru a nu încheia contracte pentru plaje cu reprezentanții structurilor de primire turistice cu funcțiuni de cazare și le închiriem unor agenți economici care nu au legătură cu turismul, aceștia reușind să le reînchirieze la prețuri de două-trei ori mai mari", a mai adăugat Mohammad Murad.

Nu vor mai fi prelungite contractele care expiră!

Directorul general al Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, George Papari, îl contrazice însă pe Murad și a spus că trei sferturi din hotelurile de pe litoral au propriile plaje. "Începând de anul acesta nu vor mai fi prelungite contractele care expiră. Iar plajele respective vor fi resectorizate și scoase la licitație. De asemenea, am propus modificarea legislației, astfel încât licitațiile să se desfășoare mai devreme, eventual chiar în toamnă. S-au făcut demersuri către minister să fie modificate legile astfel încât să contribuie la dezvoltarea turismului. Însă trebuie să știți că la momentul actual 75 la sută din hotelieri au plaje, față de 10 la sută cât era în anii trecuți", a anunțat George Papari, directorul general al Administrației Bazinale Dobrogea Litoral.

"Trebuie schimbată legislația!"

Acesta le-a cerut administratorilor structurilor de cazare propuneri pentru modificarea legislației, pe care să le transmită apoi mai departe, către conducerea Administrației Naționale a Apelor Române. De altfel, directorul Apele Române, Victor Sandu, prezent la întâlnirea cu operatorii hotelieri, s-a declarat deschis să comunice cu mediul de afaceri din turism, pentru a ajunge la un numitor comun în ce privește situația plajelor.

"În urma întâlnirii, s-a stabilit crearea unor grupuri de lucru, desemnarea reprezentanților pentru fiecare stațiune, în vederea identificării problemelor stringente privind plajele de pe litoral și găsirea unor soluții viabile, care să poată fi transpuse într-un nou HG. Din păcate, legislația actuală nu mai este în concordanță cu activitatea agenților economici în turism, aceasta trebuie adaptată noilor cerințe", a mai anunțat Mohammad Murad, președintele FPTR.

Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Spagatonul din Pont
8 august 2017
Cuius regio, eius "spagio"

Legislatia nu este proasta si nici invechita.A fost(si va fi) creata si de hoti si borfasi.Sub aceasta legislatie mister Murad a ajuns mare patron in Romania, asa sa nu se mai planga.La fel si amicul Bucovala sau madam "Chintal jumate"(nebuna care se credea Tomiris), au profitat si au ajuns mari patroni. Problema este ca au ajuns spagarii sa se bata intre ei, spagarii lui Mazare vs spagarii lui Papari.Vrei sa-ti faci hotel, vila in Mamaia ii dai spaga clanului Mazare, vrei plaja , cotizezi spaga la Papari. Murad se vaita de atribuirea plajelor catre samsari,dar de ce nu spune nimic de afacerea locurilor de parcare din Mamaia,controlate de alti samsari din clanul Mazare? Normal ca tace ,doar este prietenul lui. Murad,Bucovala,Madam Nedea &Co., toti cei care se plang de Papari & samsarii lui, de ce nu-i fac o plangere penala la DNA.De ce n-au curaj sa actioneze precum niste investitori onesti si cinstiti? PS."Cuius regio, eius religio" - asa functioneaza si spaga in politica si mai ales in PSD Constanta. Cuvantul "religio" este inlocuit cu " spagio"., deci" spaga este a celui care domina".Papari a fost uns "duce " de ABADL, atunci el ia spaga si el plateste o parte din tribut sefilor din minister si din partid (intrebati-l pe Felix).Mazare a fost uns baron peste Constanta si Mamaia de catre Nastase (penalul si recidivistul cu matusa milionara),el spaguia acolo.

Dragnea
8 august 2017
La pușcărie cu penalii de la Apele Române

Paparii ăsta mare spăgar, ar trebui DNA-UL să îl scuture puțin !

EU
8 august 2017
PLAJE

Andreea,puteai sa pui o fotografie facuta anul acesta !

Craii de curte veche
8 august 2017
Plaja

Intreb si eu ? Cum pe timpul impuscatului cind veneua turisti nu ca acum, cu miile , avioanele veneau pe Kogalniceanu cu turisti nu cu soldati, aveam loc pe plaja toata lumea?. Pai incepusem sa avem oameni cu scoala in domeniu, nu ca acum.Plaja se igienizazilnic , seara, acum nimeni nu face curat, pe plaja de ce ?. Habar nu au despre turism infrastuctura turistica servicii turistice. Cu hotelieri facuti din chelneri sau ajutori de ospatari-picolo, vrem sa facem turism? sau cu fostii turnatori la seiko?(Papahagi batrin) De ce sa se dea plaja hotelierilor? Ii facem proprietari pe bunul public? Dupa ce am vindut(cadouri de partid) toate spatiile de cazare =hoteluri, etc. Mai usor taxa de litoral de statiune (cum vor sa-i spuna) si se face curat pe plaja (sursa de finantare), 5 lei/persoana pe sejur. Inrest faceti scoala mai scriitorilor.

iuda
8 august 2017
" indrazniti, eu am cucerit lumea" spunea Iisus

Din cate am inteles de la institutiile de control, plangeri si sesizari se primesc si se verifica apoi chiar daca sunt si ANONIME. Totul este sa se faca in scris si trimise la ei. ( adica la Anaf, etc)

dumitru
8 august 2017
abdal

ABDAL este o gluma proasta.Toti care va raspund la telefon sunt varza !!!!Acum 4zile am dat telefon sa sesizez ca pe plaja Modern se cara sezlonguri in buza marii intr-o veselie si ca sunt parcate masini ilegal in incinta plajei .EI bine una de la abdal m-a trimis la pr. consumatorilor un altul m-a trimis la politie iar un altul pe langa ca nu prea stia unde-i plaja modern habar nu avea de contractul de 5 ani cu olandezii.EU unul i-as desfiinta pe mamelucii astia.Da-ti telefon si va veti convinge.SUNT VARZA ,VARZA

Liviu Chilian
8 august 2017
Suprarealismul-sadic rromarlanesc

O Zsidanca, merdialqaedana-psihopata, face reclama unui Tzigan-Harap psihopat. Din patologia lor înțelegi ca au fost fătați jewrnalista si, respectiv, "specialist", patron in turisMuism. Intrebati'l pe nebunul-demențial Mokkamad sa ne guitze numele școlii de turisMuism absolvite. Deja, kkoiul-Harap se AGITA prea mult in...căldarea fetida a turisMuismului rromarlanesc! Imi amintește de...Arab-fat, alt Harap-psihopat devenit Rromarlan-"celebritate" in nesanatatea Rromarlanilor. Trebuie sa'l avertizeze cineva ca ar putea sa amețeaska si sa fie arunkkt din căldare, de vârtejul produs de starvul lui ambulant! La ABADL tronează de ani de zile un Greco-Tzigan strecheat. Legislatigania rromarlaneasca este produsă, n'asa, de parlamentarii: Dobrev si Tatii, Colonelul Turcescu, Mădălin Voicu, Ciocănitoarea Woodry, Olkktza Karatista-peremista, Ex-Fuhrerul Bashitler, Al Mazăre-Kapone, Teo Trandaphiridis Supraponderala-Anorexeica etc. La așa fauna partzamentara, legislatziganie pe măsura. Ca sa înțelegeți ca SMINTITII'astia ce se prezintă ca "salvatori" ai turisMuismului, sunt nebuni de legat, citiți si recitiți următoarele. Perhaitza il intervievează pe Mokkmad. Diliul guitza ca a deschis un 'otel de cinci stele-David in Karakoium, dar nu găsește...forța de munca, iar ce gaseste e neinstruita. D'le, Tziganu'asta FUDUL e si nebun! Primul lucru pe care'l studiază orice gnom de afuckeri înainte de a deschide un business e sa învețe dacă in zona e...forța de munca suficientă!! Vedeți, Perhaitza repeta OBSESIV: "Președintele patronatului...Roman din turisMuism". R'ati ai bizdicului de VENETICI smintiți si mișei!! Loaze strecheate! Ne ucideți cu încetul! Ne jupuiți de pielea din care va faceți...costume Armani, crezând ca astfel veti fi Romani! Blestemaților!

Liviu Chilian
8 august 2017
Accesați CIA-Ziare.com. Veți înțelege patologia-satanica a antiromânismului

E o insailare "Noi (mai) suntem Romani?" Mugetarile unui anume Mircea Cosea. Retoric, sunt drepte. Dar Cosea nu e cel ce ar trebui sa se întrebe. E si el mercenar globalisto-kkpIUDAlist. Întrebarea e cât va mai dura războiul nemilos împotriva Romanilor. Cât timp vor mai accepta Romanii sa fie holocaustizati, Arși de tot de către Rromarlani, Harapu, Amerikknari si Israhatzeleni, precum Zsidanii de către Naziști? De ce nu explodează mămăliga? Kalașnikoave producem. La Cugir. De ce nu se găsește un Roman sa'i kalashnikoveasca pe mokkmazii, paparii si jewhANUSII strecheati ce ne extermina? D'le! Când am citit de show-ul grotesc de la Marasesti patronat de JewhANUS, am rămas perplex!! Pai, Oameni ce mai sunteți Buni! Bunicul lui JewhANUS a ucis in 1917 mii de Romani la Mărășești, iar nepotul lui, Fuhrerul Sclerozat al Rromarlanilor anului 2017, face..apologia romanismului din primul resbel mondial. Asta e Suprarealismul-sadic rromarlanesc!!

Coada de Topor
8 august 2017
Sic transit..

Intrebi degeaba. Nu ai priceput de loc ca numarul celor care merg la plaja in Romania intr-o zi de sambata este de cateva ori mai mare decat pe vremea aia de care iti pare tie rau, ca erai mai crai decat acum. In hoteluri erau si romani daca nu erau dati afara sa intre strainii, plaja era fara paturi si fara umbrele, te duceai cu trenu nu cu masina mica, stateai la hotel sau la cort. Cat despre plajele pentru toata lumea serviciile erau tot cu porumb la galeata. Da eram mult mai putini care vroiam la mare. Plaja lui Gheorghiu Dej era parasita nici dracu ' nu avea in plan sa o faca prastie, nu erau masini mici cate ca ocupe toate aleile si trotuarele. Moda cu plajele asociate hotelurilor pentru "straini" era deja, nici nu apucai sa stai jos ca vene un baiat cu ochi albastri si te invita la interviu. Acum .. baietii aia castiga gras ca inchiriaza ei ba umbrele, ba skijeturi sa iti taie chefu de plaja , mergi la bar pe plaja si razi o vodca sa uiti ca lumea prea este plina de mârlani..

Răspuns la: Plaja
Adăugat de : Craii de curte veche, 8 august 2017
Intreb si eu ? Cum pe timpul impuscatului cind veneua turisti nu ca acum, cu miile , avioanele veneau pe Kogalniceanu cu turisti nu cu soldati, aveam...
Medicul
8 august 2017
de Garda

Mai chilianule, tu esti scapat din tratament, mergi repede inapoi sa nu iti fie fatal măi... Nu ca n-ai avea ceva dreptate pe ici pe colo.. Dar tie toate îți put măi... Sau ai inceput ziua cu o litra din prima.. Pe caldura poate sa îți cauzeze ...

Răspuns la: Accesați CIA-Ziare.com. Veți înțelege patologia-satanica a antiromânismului
Adăugat de : Liviu Chilian, 8 august 2017
E o insailare "Noi (mai) suntem Romani?" Mugetarile unui anume Mircea Cosea. Retoric, sunt drepte. Dar Cosea nu e cel ce ar trebui sa se întrebe. E...
12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4778 secunde