Plaja și faleza Modern, pline de ruine și gunoaie

1505
1

Plaja Modern este unul dintre locurile preferate ale constănțenilor pentru promenade, iarna, și plajă vara. Situată aproape de centrul orașului, zona are o frumusețe deosebită, cu un peisaj unic. Falezele sunt înalte, pline de verdeață sălbatică, plaja este lată, nisipul este fin, iar apa este mică, numai bună pentru bălăcitul copiilor. Din păcate, zona a fost ignorată mulți ani de autoritățile locale și a ajuns într-o stare jalnică.
Falezele sunt pline de gunoaie, scările sunt distruse și imposibil de urcat, nu sunt dușuri și nici toalete, nimic din ceea ce ar trebui să existe pe o plajă europeană. "Înainte veneam de drag la Plaja Modern. Țin minte că se plătea și o taxă. Eram tânăr, coboram și urcam ușor scările. Acum îmi este greu. Am venit o dată cu nepoțelul și, la plecare, obosise și el și vroia să îl iau în brațe, iar eu de-abia urcam", ne-a spus Vasile Ciubotaru, pensionar din Constanța.

Greu de urcat!
Oricum este o adevărată aventură să treci prin vegetația sălbatică ce a crescut pe mal. În multe locuri miroase urât, sunt gunoaie aruncate peste tot și îți iese sufletul până ajungi sus. Nu este montată nici măcar o bară de care să te mai sprijini din când în când. Pentru tineri mișcarea este chiar indicată, dar persoanele vârstnice și cele cu probleme de sănătate nu au nicicum acces pe plajă. Decât dacă ocolesc și vin pe jos sau cu mașina, prin Portul Tomis. "Nu este normal ca într-un oraș turistic, binecuvântat cu o plajă așa de frumoasă, să nu se facă nimic. Falezele le-au lăsat să se umple de buruieni și gunoaie ca să aibă motiv să construiască blocuri pe ele, iar pe plajă sunt aceleași gherete de zeci de ani, acum abandonate. Au fost făcute trasee pentru autobuze spre toate mall-urile, dar numai la Plaja Modern nu merge niciunul. Era bine să fie un autobuz, ca să nu mai trebuiască oamenii să se chinuiască pe scările acelea mizerabile", s-a plâns George Petrache.

Zidurile comuniste - WC-uri publice
Pe plajă se văd și acum zidurile a două clădiri comuniste. Ele au fost "înfrumusețate" cu graffiti și sunt pline de buruieni. Mulți le folosesc pe post de paravan și WC public. Nici nu ar putea fi altfel atâta vreme cât nu sunt amenajate deloc utilități pentru cei veniți la plajă, nici toalete, nici dușuri. La baza falezei sunt câteva terase administrate de operatorii sectoarelor de plajă, însă aceștia se rezumă la activitățile de comerț și cele de închiriere șezlonguri.



Comentează știrea

gogu
12 decembrie 2014
Mizeriile din centrul Constantei

Mai votati-l pe Mazăre! O sa ajungeți și mai rău!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 23 Noiembrie 2011
Stire din Social : Dorm sub cerul liber
Pagina a fost generata in 0.3654 secunde