Pirotehnicele, la control! Amenzi usturătoare pentru cei care comercializează petarde și artificii

338

Articole de la același autor

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) desfășoară, până la data de 6 ianuarie, Campania națională de verificare a respectării prevederilor legale privind securitatea și sănătatea în muncă la desfășurarea activităților cu articole pirotehnice. 


Această acțiune, a precizat șeful ITM, Eugen Bola, este organizată în urma unor evenimente grave petrecute în anii anteriori, în întreaga țară, care s-au soldat cu explozii și incendii de mari proporții la depozite de articole pirotehnice, distruse în totalitate. 
"Un alt motiv care ne determină să desfășurăm această acțiune este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse prin utilizarea articolelor pirotehnice de către copii", a precizat inspectorul șef al ITM. 


În prezent, la nivelul județului Constanța, au fost emise 11 noi autorizații, 33 de reautorizări și au fost eliberate 47 de avize pentru spații de comercializare. ITM Constanța face precizarea că articolele pirotehnice pot fi comercializate doar în spații destinate vânzării unor astfel de articole numai după obținerea autorizației de deținere și comercializare din partea ITM și a Inspectoratului de Poliție Județean și după obținerea acordului din partea ISU Constanța. De asemenea, comercializarea articolelor pirotehnice în mai multe puncte de lucru se poate face abia după obținerea avizului pentru fiecare punct de lucru în parte. 


Comercializarea de articole pirotehnice persoanelor care nu îndeplinesc limita legală de vârstă (18 ani) sau comercializarea către populație de articole pirotehnice folosite doar de pirotenhicieni avizați poate fi sancționată cu închisoare de la trei luni la un an. 


Totodată, comercializarea de produse neconforme, respectiv neîndeplinirea condițiilor legale privind inscripționarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distracție, fabricate și confecționate pe bază de amestecuri pirotehnice, în limba română, a denumirii, categoriei din care fac parte, instrucțiunilor de folosire, termenului de garanție, precum și pericolelor care apar la păstrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor va fi sancționată cu amendă cuprinsă între 1.000 și 7.500 de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0757 secunde