Peste 1.400 de locuri de muncă pentru șomerii constănțeni

4817
Peste 1.400 de locuri de muncă pentru șomerii constănțeni - fbf92581e8e4778a5380ee9a785e015c.jpg

Articole de la același autor

În martie 2010, pentru cea de-a noua lună la rând, numărul șomerilor din județul Constanța a crescut semnificativ. Dacă anul trecut pe vremea aceasta numărul șomerilor era de aproximativ 14.500, acum a ajuns la peste 24.500, un "record" pentru ultimii șapte ani.

Criza economică i-a adus pe mulți angajatori în imposibilitatea de a-și mai putea plăti angajații. Au urmat, firesc, trimiteri în șomaj și disponibilizări. Vremurile sunt în conti-nuare grele și se pare că vor fi și mai grele pentru bugetari. La ora actuală, ei reprezintă mai puțin de 10 la sută din șomeri, restul provenind din sectorul privat.
Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care își caută o slujbă, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă din Constanța propune, pentru această săptămână, 1.459 de locuri de muncă, în 112 meserii. O parte dintre ele sunt pe perioadă determinată, în intervalul sezonului estival.
Se caută de la agenți comerciali, asfaltatori, barmani, curieri, până la ingineri construcții civile și muncitori necalificați în agricultură. Oferta cuprinde locuri de muncă atât pentru persoane cu studii medii, cât și pentru studii superioare. Cele mai multe locuri sunt disponibile în domeniul hotelier și în agricultură. Angajatorii de pe litoral caută 41 de ajutori de ospătari, 19 barmani, 52 de bucătari, un bucătar-șef, 4 bufetieri, 41 de cameriste, 14 femei de serviciu, 82 de ospătari sau chelneri, 7 patiseri, 26 recepționeri de hotel și 6 spălătorese lenjerie.

Se caută muncitori necalificați în agricultură
În agricultură, șomerii se pot angaja pe unul din cele 354 de locuri de muncitori necalificați și 67 de mecanici agricoli. Oferta pentru persoanele cu studii medii mai cuprinde 36 de locuri de agent de intervenție, pază și ordine, 32 – agent de securitate incinte (magazin, hotel, întreprinderi), 2 agent hidrotehnic, 18 – agent securitate, 5 – ambalator manual, 2 – asfaltator, 6 – curier, 44 – fierar betonist, 1 – fochist la cazane de apă caldă și cazane de abur, 1 – gestionar depozit, 49 – lucrător bucătărie (spălător vase mari), 2 – lucrători drumuri și căi ferate, 4 – manipulant mărfuri, 20 – muncitor necalificat la ambalarea de produse solide și semisolide, 13 – muncitor necalificat la demolări clădiri, zidărie, mozaic, faianță, gresie, 8 – muncitor necalificat la spargerea și tăierea materialelor de construcții, 2 – pavator, 2 – portar. De asemenea, se caută specialiști în meserii precum croitorie, zidărie, tâmplărie, confecții, textile și lăcătușărie.

Se caută sudori și șoferi
AJOFM Constanța mai propune 17 locuri de muncă pentru sudori, 7 locuri pentru sudori manuali cu arc electric, 3 pentru sudori manuali cu flacără de gaze, 13 posturi de șoferi autocamion sau mașină de mare tonaj și 21 de șoferi de autoturisme și camionete, precum și 5 posturi de servant pompier și unul de pompier specialist.
Pentru șomerii cu studii superioare, oferta include 10 locuri de agenți comerciali, 30 de locuri de agenți de asigurare, 10 locuri de agenți vânzări, 4 – asistenți medicali fizioterapie, 40 – consilieri vânzări asigurări, 3 – consultanți bancari, câte un loc de director economic, director tehnic și director vânzări, educatoare, expert jurist, inginer centrale nuclearo-electrice, inginer meca-nic, operator calculator electronic și rețele.

Reconversie profesională pentru șomeri
De asemenea, pentru perioada următoare, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă organizează cursuri de calificare, recalificare și reconversie profesională în 29 de meserii, precum asfaltator, barman, bucătar, cameristă, cosmetician, contabil, constructor drumuri și poduri, dulgher-tâmplar-parchetar, frizer-coafor-manichiură-pedichiură, fierar betonist, guvernantă hotel, inspector resurse umane, inspector protecția muncii, instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze, lucrător în lăcătușărie mecanică structuri, lucrător în comerț, lucrător în izolații, lucrător în cultura plantelor, montator pereți și plafoane de ghips carton, ospătar (chelner), vânzător în unitățile alimentare, operator calculator electronic și rețele, sudor, tehnician în hotelărie, zidar-pietrar-tencuitor, zugrav-ipsosar-tapetar-vopsitor și viticultor.
Persoanele interesate se pot adresa AJOFM Constanța, str. Liliacului nr. 14.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0867 secunde