Pepsi ține la sănătatea noastră! Modifică rețeta băuturilor răcoritoare!

409
Pepsi ține la sănătatea noastră! Modifică rețeta băuturilor răcoritoare! - pepsi6-1476771820.jpg

Articole recomandate

PepsiCo Inc a decis reducerea cantității de zahăr din băuturile răcoritoare pe care le deține în portofoliu, pe fondul planului de a aborda probleme actuale, de la obezitate la schimbări climatice, potrivit Reuters.


Compania din New York va anunța, luni, că până în 2025, cel puțin două treimi din băuturile pe care le deține vor avea, în dozele obișnuite de 330 ml, cel mult o sută de calorii de la zahărul adăugat, față de 40% în prezent. Inițiativa, care presupune introducerea mai multor băuturi fără calorii sau cu o cantitate redusă de calorii și regândirea rețetelor existente, vine pe fondul presiunilor crescute din partea experțiilor guvernamentali și din domeniul sănătății care acuză băuturile răcoritoare că sunt printre cauzele obezității și diabetului.

Reprezentanții PepsiCo susțin că ținta globală impusă acum este mai ambițioasă decât anteriorul plan, care stabilea reducerea zahărului cu 25% în compoziția anumitor băuturi, vândute pe piețe specifice, până în 2020.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat, luna acesta, taxe pentru băuturile care conțin zahăr, precum cele impuse în Franța și Mexic, pentru a reduce consumul și a îmbunătăți sănătatea. Industria băuturilor cu zahăr se opune acestor taxe.

Brandul de cola al PepsiCo generează 12% din profitul anual de 63 de miliarde de dolari, 25% din veniturile companiei fiind generate de băuturi precum Mountain Dew, iar restul din apă și sucurile din linia Tropicana, pe lângă snacks-uri sau gustări.

Mai mult, planurile până în 2025 includ reducerea sării și a grăsimilor saturate. Lista de schimbări menționează și îmbunătățirea cu 15% a eficienței apei din lanțurile agricole de aprovizionare din zonele secetoase până în 2025 și scăderea cu 20% a emisiilor gazelor cu efect de seră pe întregul lanț de aprovizionare până în 2030.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 18 Octombrie 2016
Stire din Social : RADET începe citirea contoarelor
Marţi, 18 Octombrie 2016
Stire din Social : O nouă ZI LIBERĂ pentru români
Pagina a fost generata in 1.8259 secunde