Pentru o dantură sănătoasă, reglați-vă dieta!

251
Pentru o dantură sănătoasă,  reglați-vă dieta! - dinti-1505405607.jpg

Articole de la același autor

Medicii stomatologi ne avertizează că, toamna, dinții devin mai sensibili. Există o mulțime de motive care ar putea crea sensibilitate dinților. Perierea regulată a acestora, folosirea aței dentare și clătirea cu apă de gură, de câteva ori pe zi, ajută la menținerea sănătății orale.

În acest sezon, dinții pot deveni mai sensibili, din cauza alimentației, spun medicii. Achiziționarea unei periuțe de dinți cu peri moi și a unei paste speciale, pentru dinți sensibili, nu numai că vor face dinții mai puțin sensibili, dar vor și proteja dantura. Dieta influențează considerabil sănătatea dentară.

Medicii stomatologi afirmă că nu este important doar să avem grijă de ceea ce mâncăm, ci și de perioada zilei în care decidem să consumăm un anumit aliment. Înainte de a vă decide să urmați o anumită dietă, asigurați-vă că veți consulta un medic.

"Este foarte important să limitați numărul de gustări, în această perioadă. Acest lucru se datorează faptului că gustările pot fi mult mai periculoase pentru dinți decât mesele obișnuite, deoarece se produce mai multă salivă în timpul meselor obișnuite, de aceea se reduc efectele acizilor", afirmă dr. Andra Custura, medic stomatolog. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4965 secunde