Pensionarii scapă de contribuțiile de asigurări sociale

325
Pensionarii scapă de contribuțiile de asigurări sociale - pensionari-1487955792.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii trebuie să știe că începând cu plata drepturilor de pensii aferente lunii februarie se elimină contribuțiile de asigurări sociale de sănătate pentru pensionari, iar plafonul de impozitare a veniturilor din pensii se ridică la 2.000 de lei. 


Potrivit reprezentanților Casei Județene de Pensii, noile dispoziții legale se aplică doar drepturilor care se cuvin începând cu luna februarie 2017. În situația în care, după această dată, pensionarilor li se cuvin și li se plătesc drepturi restante cu titlu de pensie (ca urmare a efectuării unor recalculări/revizuiri prevăzute de lege), pentru aceste sume se calculează și se rețin atât contribuția de asigurări sociale de sănătate, cât și impozitul, în cotele pre-văzute de lege pentru lunile anterioare datei de 1 februarie, pentru care se achită drepturi restante.


Mai mult decât atât, pentru a preveni orice confuzie cu privire la sumele care se regăsesc pe taloanele de plata a pensiilor, Casa de Pensii Publice reamintește că, acolo unde apar astfel de drepturi restante, sumele se evidențiază distinct față de drepturile de pensie aferente lunii în curs. 


În același mod se evidențiază și sumele reprezentând contribuția de asigurări sociale de sănătate și impozitul, după caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4223 secunde