Dacă vremea se înrăutățește

Patronii pot decide întreruperea colectivă a lucrului

835
Patronii pot decide întreruperea colectivă a lucrului - femeimuncabiroushutterstockcopyz-1484084079.jpg

Articole de la același autor

Inspectorul șef adjunct al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Marian Becheanu, a declarat că patronii constănțeni sunt monitorizați în continuare să le asigure angajaților condiții speciale pe timp de iarnă. 


"Ei sunt obligați să aplice măsurile corespunzătoare pentru asigurarea protecției persoanelor care desfășoară activități în aer liber, în conformitate cu prevederile OUG 99/2000. Ca urmare, angajatorii trebuie să le distribuie ceai fierbinte, să le acorde pauze pentru refacerea capacității de termoreglare, scop în care se vor asigura spații fixe sau mobile cu microclimat corespunzător și, desigur, să le asigure oamenilor echipamentul individual de protecție adecvat", a precizat reprezentantul ITM. 


În situația în care condițiile meteorologice nefavorabile îngreunează sau nu permit desfășurarea activităților, se vor lua de comun acord, cu reprezentanții sindicatelor sau reprezentanții aleși ai salariaților, următoarele măsuri: reducerea duratei zilei de lucru, eșalonarea pe două perioade a zilei de lucru și chiar întreruperea colectivă a lucrului. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 4.4335 secunde