Patronii, obligați să le elibereze angajaților diferite adeverințe

541
Patronii, obligați să le elibereze angajaților diferite adeverințe - adeverinte-1486482578.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă nu le convine întotdeauna, angajatorii au obligația de a le elibera salariaților adeverințe care să ateste activitatea desfășurată și salariul. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), la solicitarea salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să elibereze un document care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate. 


De asemenea, în conformitate cu dispozițiile art. 8 alin (3) lit. a) și b) din H.G. nr. 500 din 18 mai 2011 privind registrul general de evidență a salariaților, la solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorul este obligat să îi elibereze acestuia copii ale documentelor existente în dosarul personal, copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind înscrierile referitoare la persoana sa. 


De asemenea, ei sunt forțați de lege să le dea angajaților și documente care să ateste activitatea desfășurată de aceștia, durata activității, salariul, vechimea în muncă, în meserie și în specialitate, astfel cum rezultă din registrul general de evidență și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării. 


Documentele sunt eliberate în copie certificată de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana împuternicită de angajator pentru conformitate cu originalul. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7023 secunde