Pățanii la serviciu! Beții în timpul programului sau accidente sfârșite rău

316
Pățanii la serviciu! Beții în timpul programului sau accidente sfârșite rău - accidentmunca-1481737511.jpg

Articole de la același autor

În fiecare lună, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) este sesizat cu privire la producerea unor accidente care au loc la diferite societăți din județ.

Ultimul dintre acestea a avut loc la un supermarket din Constanța, unde Mariana Carabinieru, în vârstă de 42 de ani, a alunecat pe pardoseală și, în cădere, a lovit fripteuza din care a sărit ulei și a împroșcat-o pe lucrătoare pe partea stângă a feței, aceasta suferind o plagă arsă.

Femeia a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgență pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Un alt accident s-a petrecut, recent, la un centru aparținând Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, unde fochistului Vasile Fenin (60 de ani) i s-a făcut rău în timpul programului de lucru.

Un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui lucrător a avut loc în dana 90, unde Vasile Lavric (46 de ani), de profesie mecanic, a devenit agresiv la locul de muncă, asta din cauza consumului exagerat de alcool. Bărbatul a fost dus la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

La acest moment, toate accidentele sunt în curs de cercetare de către comisiile societăților la care lucrează fiecare individ în parte. După finalizarea cercetării, dosarele de cercetare întocmite de comisia numită de către angajatori vor fi înaintate pentru verificare și avizare la ITM, care va analiza dosarele, le va aviza sau, în cazul în care se constată că cercetările nu au fost efectuate corespunzător, se vor dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cerce-tare și/sau completare a dosarelor, după caz.

Desigur, acestor cazuri li se adaugă multe altele, o parte dintre accidente nefiind soluționate nici la momentul acesta.

"În prezent, înregistrăm accidente și cu un an de întârziere. Avem probleme în continuare cu întocmirea rapoartelor medicale de necropsie, rapoarte care se întocmesc de către Medicina Legală Constanța. Categoric, aceste întârzieri sunt independente de acest laborator, pentru că anumite probe histopatologice trebuie trimise la Institutul «Mina Minovici» din București și de aici decurg o serie de întârzieri, care cumulează în anumite cazuri chiar și un an de zile", ne-a declarat inspectorul șef adjunct al ITM, Marian Becheanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5171 secunde