Ora Pământului. Mii de lumănări vor fi aprinse în parcul Tăbăcărie

248
Ora Pământului. Mii de lumănări vor fi aprinse în parcul Tăbăcărie - orapamantului-1490373757.jpg

Articole de la același autor

Sâmbătă seară, Parcul Tăbăcărie va fi străluci cu două mii de luminițe. Timp de o oră, aleile parcului vor fi pline de lumânări aprinse, pentru a sărbători Ora Pământului. Evenimentul, intitulat "Și TU poți dărui Pământului din energia ta!", este organizat de Mare Nostrum.


Constănțenii sunt invitați să nu mai consume energie electrică acasă și să se bucure de atmosfera din parc. Toți cei care doresc să li se alăture voluntarilor sunt așteptați începând cu ora 20,30. Atenție, însă, nu veniți cu lampioane, la eveniment este stric interzisă lansarea lor. Parcul este cel mai nepotrivit loc pentru a lansa surse de foc necontrolat.


Ora Pământului - Earth Hour - este un eveniment internațional, demarat în 2007 la Sydney, Australia. Evenimentul își propune sensibilizarea autorităților și consumatorilor de electricitate față de problema deosebit de importantă a dioxidului de carbon, care este emis în cantități foarte mari în timpul producerii energiei electrice. În ora alocată Pământului, luminile de pe întreg cuprinsul planetei vor fi stinse, iar aparatele electrocasnice neesențiale, vor fi deconectate în mod voluntar atât de consumatorii individuali, cât și de către instituțiile și unitățile economice pentru evitarea creșterii cantității de CO2.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Martie 2014
Stire din Social : Rompetrol susține Ora pământului
Pagina a fost generata in 0.9367 secunde