NU AVEM BANI! Asociațiile de proprietari cer subvenție generalizată la căldură

1823
8
NU AVEM BANI! Asociațiile de proprietari cer subvenție generalizată la căldură - caloriferul91350571694-1350636127.jpg
RADET a început deja probele la rece și, dacă vremea o va impune, va furniza căldură încă de săptămâna viitoare. Mulți constănțeni speră însă că nu va fi cazul așa de devreme, mai ales că asta ar însemna creșterea facturilor la întreținere. 


Prețul gigacaloriei ne va arde la buzunare și iarna aceasta. Primăria Constanța a decis deja că va rămâne la același nivel ca și anul trecut, adică 341,92 lei. Vor fi acordate subvenții numai pentru persoanele cu venituri reduse, restul populației va plăti căldura la prețul întreg. Măsura anunțată de primarul Radu Mazăre a stârnit însă furia multor locuitori ai municipiului, care, cu tot respectul pentru pensionari, cred că sunt favorizate persoanele vârstnice, în detrimentul tinerilor cu venituri mici.

"Este nedrept ca tinerii care muncesc, au copii la școală, au salarii mici, poate și o mașină, care este o necesitate și nu un lux, să fie nevoiți să plătească cea mai scumpă gigacalorie din țară", ni s-a plâns Iulian Spiru, din Constanța.

Vor să-l convingă pe Mazăre

De aceeași părere este și președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari, Marcel Dragu, care solicită Primăriei generalizarea subvenției la căldură pentru toată populația.

"Săptămâna viitoare, pe 24 octombrie, vom avea o întâlnire a reprezentanților asociațiilor de proprietari cu reprezentanți ai autorităților locale, dar și RADET și RAJA. Îi vom prezenta primarului propunerea noastră de subvențio-nare a prețului gigacaloriei pentru toți consu-matorii din municipiu, așa cum o fac și autoritățile de la Medgidia, Năvodari și probabil va fi la fel și la Mangalia. Ei au găsit resurse, sigur se găsesc și la noi", a explicat Marcel Dragu, la o discuție pe care a avut-o cu companiile de repartitoare de costuri din Constanța.

Pensionarii sunt favorizați

Potrivit datelor Primăriei Constanța, aproximativ 40.000 de familii au beneficiat de subvenție la căldură în iarna trecută.

"Trebuie să rediscutăm problema subvenției, pentru că și tinerii au probleme, au chel-tuieli multe și cu greu pot să suporte facturi la întreținere de sute de lei", a mai spus președintele UAP.

"Fără supărare pentru pensionari, dar ei primesc de toate. În tinerețe au primit o locuință de la stat, la prețuri derizorii, noi trebuie să ne împrumutăm de la bănci pentru a ne cumpăra un apartament amărât. Ei primesc pachete cu alimente lunar, gratuitate pe transport în comun, iar noi trebuie să le cumpărăm abonamente copiilor când îi trimitem la școală. Dacă avem mașină, depășim pragul pentru subvenție", a mai povestit, revoltat, Iulian Spiru.

Discuții cu autoritățile

Marcel Dragu crede că se mai pot schimba lucrurile în urma întâlnirii de săptămâna viitoare.

"Vrem să determinăm Consiliul Local să mai judece problema. Anul trecut, dădeau vina exclusiv pe Guvern, acum e altul și poate se găsesc niște soluții. Tinerii sunt angajați până în gât în rate, au nevoie de bani să își crească și să își educe copiii. Noi, la vârsta noastră, nu ne mai cumpărăm mobilă, nu ducem copiii la școală, nu hrănim copiii. Câți tineri sunt în România în această situație? E foarte greu să stabilești cine merită și cine nu merită subvenție, tocmai de aceea ar trebui să fie generalizată, mai ales că banii vin tot din munca tinerilor", a mai adăugat președintele Uniunii Asociațiilor de Proprietari.

Întâlnirea cu reprezentanții autorităților și cei ai companiilor de utilități va avea loc miercuri, 24 octombrie, de la ora 11,00. 


Comentează știrea

Nefavorizatul
19 octombrie 2012
Cine-i vinovatul

Ca de obicei Cuget Liber(bashist) ,nu sufla o vorbulita de BoK(el a scos subventia).Eu sunt un pensionar NEFAVORIZAT-platesc tot(inclusiv bokuletul=rahatelul)

io
19 octombrie 2012
monser esti idiot

Boc a scos subventia pentru toata tara, dar in orasele mari Bucuresti 170lei, Cluj 196lei, Brasov 170lei, Ploiesti 160lei, se gasesc bani pentru subventie, numai mascariciul de malul marii n-are. in schimb pentru kitsch-ul desantat din Mamaia sunt bani garla.

Răspuns la: Cine-i vinovatul
Adăugat de : Nefavorizatul, 19 octombrie 2012
Ca de obicei Cuget Liber(bashist) ,nu sufla o vorbulita de BoK(el a scos subventia).Eu sunt un pensionar NEFAVORIZAT-platesc tot(inclusiv...
admirator
19 octombrie 2012
hahaha!

Tampiti mai sunt uslasii astia! FMI a impus eliminarea subventiei caldurii de la bugetul de stat. Dovada ca USL aflat la guvernare de atita timp (5-6 luni) nu poate sa anuleze aceastra masura "a lui Boc". Acum voi guvernati, tantalailor, nu mai dati vina pe aia din trecut. Si oricum, Boc nu a interzis subventioanrea caldurii de primarii. Bugetele locale pot sa acopere diferentele... ca oricum, oamenii nu pot face fata la preturi pentru ca voi (ca politicieni si patroni) tienti salariile si pensiile la nivel de mizerie. cele mai mici din UE. ca sa va imbogatiti voi, peste noapte! Dar asa le trebuie celor ce au votat cu PZD! Sa plateasca pina le ies ochii ca la melci! Poate se invata minte sa mai puna stampila pe nazistu mafiot tzopaitor! Asa e cu bastile rosii! Te ard la buzunar!

@ Cine-i vinovatul
19 octombrie 2012
@ Nefavorizatul

Tataie se vede că ești lingăul mârlanului Mazăre. Dacă Boc a tăiat, de ce comuniștii tăi care acum se află la putere nu subvenționează din nou căldura ???. Cum se face că în București gigacaloria = 170 lei, în Tulcea = 150 lei, în Vaslui = 135 lei, în Oradea= 81 lei, în Iași=185 lei, în Brașov= l92 lei, etc. Ca preț, Constanța e pe locul 3 pe țară după Mangalia și Târgoviște. După mintea ta, înțeleg că Boc nu a tăiat subvenția în orașele mai sus menționate !!!??. Vai de judecata ta de boșorog. Nici acum nu vrei să înțelegi că drogatul ăsta al tău are nevoie de bani pentru chiulabale și pachete pentru boșorogi ca tine care în tinerețe au stat la umbră și acum au pensii de rahat ?? Stai să vezi ce "bucurie" te așteaptă la iarnă, căci CETUL funcționează cu gaz metan și prețul acestuia s-a mărit cu 10% pentru persoanele juridice. Dormi liniștit ,că Ponta (plagiatorul) o să-ți dea subvenție...........pentru tremurat. Pregătește plapuma să învelești caloriferul să nu facă gripă !!! ha,ha,ha.!

jack
19 octombrie 2012
FMI,UE, M**E !

POLITICIENI JEGOSI SI HOTI ! NE FURATI SI MINTITI IN CONTINUARE !! IDIOTILOR NU MAI MERGETI LA VOT !!! SA LASAM POLITICA ASTA MINCINOASA SI SA NE VEDEM DE TREABA CA TOT U.E.,FMI ETC CONDUC LUMEA !!! INCA NU ATI INTELES ????!!!!

Mihaela BURLACU- scriitor
19 octombrie 2012
echitabil e o subventie generalizata

Echitabil ar fi o subventie generalizata....si noi cei din campul muncii, o ducem extrem de greu....Rate la banci pentru un apartament de 30 mp dintr-un bloc vechi, copii la scoala. Ma inclin cu respect in fata pensionarilor, insa si putinii salariati care muncesc din greu , trebuie si ei sa beneficieze echitabil de o subventie...Am sentimentul acut ca nu voi mai apuca si eu pensia ca milioanele de pensionari din tara asta....

7. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

elena
23 martie 2013
GASCA DE HOTI

CRED CA ESTE TIMPUL CA NEA DRAGU,INDIFERENT CATE GALOANE ARE PE UMAR,SA PARASEASCA POSTUL,CA DIN 90 FACE JOCUL POLITIC SI A TRECUT GRANITELE PE BANII NOSTRI AP.HAIDETI OAMENI BUNI SA CEREM DEBRANSAREA TOTI SI SA VEDEM CE MAI FURA ACESTI JEGOSI MAFIOTI,CU MAZARE SI NICUSOR IN FRUNTE.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2546 secunde