Noul pod de la Agigea a intrat iarăși în lucrări. Când va fi dat în folosință

922
2
Noul pod de la Agigea  a intrat iarăși în lucrări.  Când va fi dat în folosință - podagigeaport3-1442425461.jpg

Articole de la același autor

Podul nou de la Agigea ar putea fi dat în folosință la începutul lunii viitoare. Firma care a ridicat podul a început să monteze aparatele de reazem antiseismice, pe care le aștepta din Germania.

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale "Administrația Porturilor Maritime" S.A. Constanța, se lucrează intens și termenul de finalizare este 26 septembrie 2015. "Luni, 14 septembrie 2015, a început montajul aparatelor de reazem definitive, antiseismice, de tip SIP - Sliding Isolation Pendulum, de fabricație germană. Aceste echipamente de generație nouă și cu o nouă soluție constructivă sunt proiectate să preia oscilațiile din construcție în cazul unui cutremur de 9 grade pe Richter și sunt adaptate special pentru podul situat la km 0+540 al Canalului Dunăre - Marea Neagră", explică Biroul de Presă al CNAPMC.

În total, vor fi montate 16 aparate de reazem antiseismic, câte patru pe fiecare punct de sprijin de pe cei doi piloni principali și alte două pile culee. Operațiunea de montaj implică mai multe etape, de la ridicarea tablierului podului pe o înălțime de aproximativ 10 milimetri, cu ajutorul preselor hidraulice, separat pe fiecare pilă, înainte de montajul aparatelor de reazem, punerea în siguranță a podului pe timpul operațiunilor de montaj, scoaterea reazemelor provizorii și montajul aparatelor de reazem definitive.

"Lucrările de montaj a aparatelor de reazem definitive se vor finaliza pe 26 septembrie 2015, în conformitate cu termenul asumat de constructor în fața Ministrului Transporturilor", mai precizează reprezen-tanții CNAPMC.

Se lucrează și la breteaua rutieră

Simultan, se lucrează și la breteaua rutieră de conectare la drumul național DN 39, aceasta fiind finalizată în proporție de 90 la

sută. Deja a început ultima etapă de turnare a asfaltului pe întreg tronsonul. Pe zona de joncțiune cu DN 39A, va fi amenajat sensul giratoriu din zona cartierului Steaua de Mare.

După finalizarea etapei de turnare a îmbrăcămintei din mixtură asfaltică, în vederea punerii în circulație a bretelei și, implicit, pentru a se realiza joncțiunea cu DN 39, este necesar a se executa marcajul rutier și montajul semnalizării pe întregul traseu.

"Constructorul bretelei rutiere de racordare cu DN 39, și-a asumat sfârșitul lunii septembrie, ca termen de finalizare a lucrărilor, urmând ca lucrările adiacente ce nu țin de circulația rutieră să se desfășoare în paralel", mai adaugă reprezentanții CNAPMC. 

Comentează știrea

o
17 septembrie 2015
pla

Rusine

sigur ca rusine
17 septembrie 2015
da macar sa-i dea drumul

de la 1 octombrie

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5018 secunde