Ninsori multe, în următoarele trei luni, la Constanța

3841
2
Ninsori multe, în următoarele trei luni, la Constanța - iarnazapadaviscoloameniprofesori-1384539620.jpg

Articole de la același autor

Meteorologii estimează că, în următoarele trei luni, regimul termic din România va fi unul normal, cu excepția unor zone în care valorile termice se vor situa peste medie. În ce privește precipitațiile, mai ales ninsori, sunt prognozate cantități lunare mai mari decât normele climatologice. Conform datelor Administrației Naționale de Meteorologie, în decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal în vestul, sudul și sud-estul țării, iar în regiunile nordice, nord-estice și centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scăzute decât nor-mele climatologice. Astfel, în Transilvania, Dobrogea și Muntenia, termometrele vor arăta, în medie, valori cuprinse între -5 și 0 grade Celsiu, în timp ce în Moldova, Maramureș și Crișana, între -5 și 1 grad Celsius.

Din punct de vedere al precipitațiilor, ANM estimează cantități lunare de precipitații ce se vor situa peste media climatologică în centrul și sud-estul țării (între 20 și 85 de litri pe metru pătrat) și apropiate de normalul perioadei în celelalte regiuni (maximum 80 de litri pe metru pătrat, în Oltenia).

Temperaturi ridicate, în ianuarie 2014

La nivelul lunii ianuarie 2014, valorile termice vor fi, în general, apropiate de mediile multianuale, iar local în partea de sud și sud-est a țării sunt posibile temperaturi peste normele climatologice, respectiv -6 și 0 grade Celsius. Cantitățile lunare de precipitații anunțate în prima lună a anului viitor vor fi, în mare parte, apropiate de media climatologică, cu excepția regiunilor vestice și centrale, unde sunt posibile valori excedentare (între 20 și 70 de litri pe metru pătrat). În februarie 2014, meteorologii prognozează temperaturi ale aerului ce vor avea valori medii apropiate de normalul climatologic, în majoritatea regiunilor. Temperaturile medii se vor încadra între -5 și 2 grade Celsius. De asemenea, cantitățile lunare de precipitații vor fi peste norme, local, în vestul și nord-vestul țării (de la 20 până la 70 de litri pe metru pătrat), și apropiate de mediile climatologice în celelalte regiuni (cel mult 55 de litri pe metru pătrat, în Banat). Estimările sezoniere sunt realizate de către Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) de la Reading, Anglia, și au un grad de realizare de aproximativ 60 la sută. Potrivit specialiștilor, practic este estimată distribuția temperaturilor medii lunare, precum și distribuția cantităților lunare de precipitații, iar fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs.

Comentează știrea

FACETI SESIZARI,TRIMITETI MAILURI
16 noiembrie 2013
FACETI SESIZARI,TRIMITETI MAILURI

FACETI SESIZARI,TRIMITETI MAILURI GARZII DE MEDIU SA FACA CEVA IN PRIVINTA POLUARII SI AERULUI IRESPIRABIL DIN CTA;tinand cont ca suntem langa mare si avem norocul sa existe acea briza si vant marin si tot avem valori de poluare mari , plus aerul irespirabil e clar ca multe firme din port ,plus canalizarile si tevile raja si radet care emana mirosuri insuportabile,mai ales vara, emit niste substante chimice sau toxice

Pintea Viteazul
25 decembrie 2013
Reduce poluarea

Pe bd Tomis la intersectia cu Soveja ar trebui amenajata inca o banda de circulatie pentru a putea face dreapta .Astepti 2 minute pana se face verde deoarece cele 2 benzi de circulatia sunt full. Intersectia permite largirea bulevardului Tomis la intersectie insa ce-i intereseaza pe alesi de poluare cand ei au vile la malul marii si respira aer curat .

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 06 Noiembrie 2013
Stire din Social : Vine toamna! Iată când ajung ploile
Pagina a fost generata in 0.5001 secunde