Nesimțire maximă! Agenții economici doi bani nu dau pe deszăpezirea trotuarelor

834
7

Articole de la același autor

De câteva zile, Constanța s-a transformat într-un adevărat patinoar. Trotuarele sunt pline de zăpadă topită și înghețată la loc, așa încât mersul pe jos este o aventură pentru orice pieton. O clipă de neatenție și ajungem pe patul de spital cu fracturi la mâini și picioare. Deși comercianții sunt obligați să își curețe zăpada și gheața din fața magazinelor, pietonii sunt nevoiți să facă slalom printre nămeții adunați pe trotuare. 


După ninsorile din ultimele zile, Constanța s-a transformat într-un adevărat patinoar. În "buricul târgului", pe strada Ștefan cel Mare, de exemplu, pietonii au avut de trecut un adevărat test de rezistență. Zăpada și gheața strânse în fața magazinelor le-au cam dat bătăi de cap. Conform legislației în vigoare, toți deținătorii de imobile, persoane fizice sau juridice, sunt obligați să deszăpezească trotuarele din fața clădirii pe care o dețin. Aceeași obligație o au și asociațiile de proprietari, unde aleile de acces trebuie să fie curățate, altfel riscă amenzi consistente. Poliția Locală Constanța a ieșit pe teren în cursul zilei de ieri, pentru a se asigura că locatarii și administratorii firmelor și-au făcut datoria. 


"Am preferat ca, la începutul acestui an, dat fiind faptul că nu a nins foarte mult și zăpada nu a fost foarte mare și nu a împiedicat deplasarea pietonilor, să dăm informări către agenții eco-nomici și populație. În schimb, la următoarea ninsoare, nu vom mai da informări, ci vom aplica măsura sancțiunilor directe. Sancțiunile pentru persoanele fizice se încadrează între 400 și 1.000 de lei și între 500 și 1.500 pentru persoanele juridice. 


Totodată, somați au fost și reprezentanții asociațiilor de proprietari, având în vedere că și aceștia trebuie să respecte legea", a precizat Dan Bratu, șeful Poliției Locale Constanța. 


Recomandări pentru populație 
În privința accidentărilor pe gheață, atât reprezentanții Serviciului de Ambulanță Constanța, cât și cei ai Spitalului Județean Constanța admit că, an de an, secția de ortopedie e "plină ochi" de pacienți cu fracturi osoase cauzate de căderea pe gheață. Tocmai de aceea, ei le recomandă mai ales constănțenilor vârstnici să își achiziționeze încălțăminte antidera-pantă, adaptată sezonului rece. 


"Stocul de materiale sanitare pentru traumatologie se epuizează rapid în perioada de iarnă, dat fiind faptul că sunt foarte mulți pacienți care au nevoie de protezare. Se fac foarte multe operații în acest sens, iar oa-menii trebuie să știe că recuperarea este foarte complexă. Pentru a evita aceste situații, le recomandăm constănțenilor să își achiziționeze șoșoni cu ținte, un tip de protecție specială pentru încălțăminte care este antiderapantă", a declarat Dănuț Căpățână, managerul Spitalului Județean Constanța. 


Comentează știrea

Pieton si locatar
7 ianuarie 2016
Dar cine a pus carciuma-n drum ?

Spuneti-i primarului si sefului Politiei Locale Constanta ca noi nu ducem lipsa de informatii.Noi avem nevoie de respect.Cand administratia locala va demonstra ca ne respecta,atunci administratia locala va primi inapoi ceea ce ne-a daruit.Spuneti-i primarului ca exemplul personal face legea in relatiile interumane.Eu inteleg ca sergentul de strada Dan Bratu moare de grija pietonilor pentru ca asa scrie in fisa postului de sergent.Dar nu inteleg de ce nu "a preferat ca la inceputul acestui an" sa rezolve problema trotuarelor ocupate cu masini,cafenele,carciumi,tarabe cu sosete,veceuri ecologice,tarabe cu mere padurete,cu ceapa cu tinichele de pus in deget.De ce nu se ocupa de trotuarele pline cu gropi,cu rahati,buruieni si alte "respecte" municipale.Pana atunci,draga Fagadaule si tovarase vice Decebal,stimate Sef de Sergenti de Strada primiti ce ne-ati daruit:Un profund Sictir..... !

Simona
7 ianuarie 2016
Cautam colaboratori din toata tara

Cautam URGENT dezvoltatori afacere online pentru PUBLICARE ANUNTURI Ce oferim: -instruire gratuita sub forma unor lectii trimise prin email -scrisoare de recomandare -posibilitatea de a lucra comod la domiciliu pe calculator in functie de disponibilitate (part-time/full time) -contract legal de comision -plata se calculeaza in functie de implicare si realizari. Cerinte: -cunostinte minime PC; -timp la dispozitie 2-3 ore pe zi -calculator si conexiune internet; -seriozitate, abilitate, rabdare si persevrenta. Nu este necesara experienta. Veti trece mai intai prin instruire apoi daca doriti, o sa incepeti sa lucrati cu noi. Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice. Pentru informatii trimiteti textul ,,info’’ la adresa de e-mail: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate! In caz ca nu primiti o lectie din probleme tehnice va rog sa ma anuntati! Raspunsul la informatiile solicitate o sa-l primiti in maxim 24ore.

naekst
7 ianuarie 2016
Trotuare

Nu mai mintiti, agentii economici din Constanta dar si constantenii care locuiesc la case platesc la fel de mult, unii chiar mai mult, ca toti locuitorii orasului pentru a avea trotuare sigure, asta insemnind sa fie reparate, curatate de zapada si polei si "LIBERE"(da, libere de masinile parcate pe trotuare) si , la fel ca si ceilalti, sint nemultumiti cind vad ca banii lor se folosesc pentru orice altceva in timp ce trotuarele sint piste de obstacole, parcari sau pirtie de schi/patinaj. Cind aveti reclamatii, adresati-le catre Primaria Constanta care trebuie sa se ocupe de gospodarirea orasului ci nu sa ne ceara noua ca, dupa ce platim pentru aceasta, sa o facem pentru ca am fi mai prosti decit cei ce nu au un trotuar care sa treaca prin fata proprietatii lui.

Mos Ion
7 ianuarie 2016
Exista trotuare in Constanta ?

In cel mai fericit caz le putem spune poteci ,carari , etc, dar nu trotuare !

Mos Ion
7 ianuarie 2016
Apropo ....

Fagadau , dute si fa o plimbare prin Navodari .....ACOLO O SA VEZI TROTUARE !

BogdanWP
7 ianuarie 2016
du-te ma

"", toți deținătorii de imobile, persoane fizice sau juridice, sunt obligați să deszăpezească trotuarele din fața clădirii pe care o dețin"" Avand in vedere ca ai pus poze cu societati care se afla inclusiv la parterul blocului , poate , zic totusi , POATE , ar putea si alti locatari sa scoata o lopata daca tot ii deranjeaza asa de tare. Doamne ce printese ati ajuns toti frate.

cetatean
7 ianuarie 2016
primarie-raja

Platim ca fraierii taxe peste taxe si astia nu isi fac treaba deloc. Am iesit in cartier cu lopata sa dau zapada/gheata pe la caminele de scurgere de pe strada. Din doua una era plina "ochi" cu moloz si baltea apa. Am facut sesizari la primarie si Raja si au zis ca vin.....n-au zis cand...mai insistam?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6642 secunde