"Natura ne unește!" Militarii americani fac curățenie în Parcul Tăbăcărie

251
1

Articole de la același autor

Militarii americani și angajații RAJA Constanța pun umărul la curățarea Parcului Tăbăcărie. Sub genericul "Natura ne unește!", acțiunea ecologică are loc astăzi, începând cu ora 13, în Parcul Tăbăcărie din Constanța. Organizatorii proiectului sunt Liga Navală a Statelor Unite (Navy League of the United States - NLUS), Unitatea Militară Black Sea Rotational Force 15.1 și SC RAJA SA.

Astfel, peste 100 de voluntari, printre care 25 de infanteriști marini din cadrul exercițiului multinațional Black Sea Rotational Force 15.1, 20 de militari ai Forțelor Terestre ale Statelor Unite ale Americii de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu și 40 de reprezentanți ai SC RAJA SA se vor implica în această operațiune pentru a ecologiza și igieniza cel mai mare parc din Constanța.

"Acțiunea va lua startul în zona Gravity Park, urmând malul lacului Tăbăcărie și zona centrală a parcului, înspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În cadrul activității, se va acorda o atenție deosebită zonei de mal a lacului. Participanții la acțiune vor purta tri-

couri albe inscripționate cu siglele organizatorilor și logo-ul «Natura ne unește!». În zona Gravity Park, va fi montat un cort alb, unde constănțenii vor putea primi mai multe informații despre această activitate", explică purtătorul de cuvânt al RAJA, Irina Oprea.

Toți constănțenii care vor să li se alăture americanilor sunt așteptați vineri, de la ora 13,00, în zona Gravity Park din Parcul Tăbăcărie.

Parcul Tăbăcărie se întinde pe o suprafață de aproximativ 100 hectare, în jurul lacului Tăbăcărie, fiind unul dintre cele mai frumoase parcuri din Dobrogea, cu o vegetație bogată și printre cele mai mari din țară. Acest loc ideal de plimbare, de joacă pentru copii sau pur și simplu pentru relaxare, este căutat de constănțeni tot timpul anului, iar în timp, gunoaiele aruncate zilnic la întâmplare știrbesc din frumusețea peisajelor, unele zone ajungând chiar să fie evitate.

Militarii americani au demonstrat în nenumărate rânduri spiritul civic și respectul față de natură, încercând să îi determine pe oameni să conștientizeze cât de dăunătoare sunt deșeurile aruncate la voia întâmplării.

Prin proiectul de ecologizare a Parcului Tăbăcărie, militarii americani, alături de angajații RAJA, nu vor reda doar aspectul plăcut al acestui loc, ci doresc să tragă totodată un semnal de alarmă asupra faptului că viitorul și sănătatea copiilor noștri depind de modul în care noi, cetățenii, respectăm mediul înconjurător.

Militarii din cadrul exercițiului multinațional Black Sea Rotational Force 15.1 provin dintr-o unitate militară din Virginia de Nord, unde, lunar, desfășoară acțiuni de curățenie și igienizare a unei porțiuni de autostradă. Astfel de acțiuni de susținere a comunității locale sunt considerate de militari obișnuite, aceștia intenționând să le pună în practică și în țara noastră. 

Comentează știrea

sever
8 mai 2015
???????????????????

nu prea inteleg motivul pt care parcul nu este curatit de angajatii nostri care sunt platiti pt asta. ieri am asistat la un spectacol,gratis, la faleza nord. erau de asfaltat 15m2(echivalentul unei camere). un "muncitor" conducea un mini compresor, 3 priveau marea ,2 dirijau o basculanta cu asfalt si.....era si un sef. asta pt 15m2!!!!! probabil pt asta este nevoie ca americanii sa curete cacatul romanesc. asta in cazul in care curatenia nu este facuta in asteptarea lui Ivan si Natasa. el golind o sticla de votca in timp ce defeca si ea care isi arunca pe alee tamponul.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1771 secunde