Minivacanța de 1 Mai, ultimele pregătiri. Vine un mega-weekend cu muzică, petreceri și mâncare bună

3040
2
Minivacanța de 1 Mai, ultimele pregătiri. Vine un mega-weekend cu muzică, petreceri și mâncare bună - fotofondminivacanta-1492617048.jpg

Articole de la același autor

Chiar dacă vremea de afară ne duce mai mult cu gândul la Crăciun decât la vară, operatorii economici sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru deschiderea sezonului estival. Primii turiști vor sosi chiar week-end-ul acesta, la Mamaia, când are loc naționala de Fed Cup a României. Apoi, de săptămâna viitoare începe nebunia.

Muzică electronică, drifturi, mâncare bună, expoziție de mașini, artificii și lansare de lampioane sunt numai câteva din atracțiile principale din minivacanța de 1 Mai pe litoral. Distracție este pentru toată lumea, nu doar pentru turiști, iar constănțenii sunt așteptați să danseze la petrecerile pe plajă, în cluburi și să guste din bunătățile pregătite la Caravana gurmanzilor. Se anunță, ce-i drept, aglomerație mare, căci numai la Sunwaves sunt așteptate în jur de 100.000 de per-soane, din care cel puțin o treime sunt străini.

Mii de turiști străini așteptați la Mamaia

De altfel, festivalul Sunwaves deschide oficial sezonul, joi, pe 27 aprilie. Vor fi patru zile și patru nopți de muzică electronică, cu boxele date la maximum, pe plaja deja consacrată, în zona fostului complex Enigma. Tot în zona de Nord a stațiunii, se vor deschide cluburile de fițe, cu petreceri la care au fost invitați artiști români, dar și străini. Pe 29 aprilie, în Piațeta Cazino, vor fi expuse cele mai frumoase mașini de drift, iar pasionații vor putea chiar să le vadă în acțiune. Constănțenii care nu vor ajunge sâmbătă, în Mamaia, vor putea să le admire duminică, între orele 14 și 19, pe faleza de la Cazino. Și petrecerea va continua până noaptea târziu, pe plaja Flora, unde vor cânta Ionuț Galani & Band, trupa Provinicialii, trupa Vunk și unde distracția se va încheia cu foc de artificii și lansare de lampioane.

Festivalul fericirii pentru gurmanzi

Dacă vi se face foame după atâta dans și muzică, vă puteți delecta cu preparate delicioase la primul festival de mâncare din Mamaia Nord. Vor fi sandvișuri și burgeri la rulotă, paste făcute pe loc, dar și fripturi apetisante. Festival du Bonheur pour les Gourmands (Festivalul fericirii pentru gurmanzi) va reuni în jur de 50 de restaurante, aducând în același loc experiența street food și cea gourmet a restaurantelor. Iar organizatorii promit că va fi mâncare pentru toate buzunarele.

Cazare la cort, în Vama Veche

Pentru iubitorii aerului boem din Vama Veche, se întoarce Sunset Festival, cu mu-zică urbană și cazare la cort. Mai sunt bilete de o zi la festival și cort inclus, pentru două și patru persoane. Iar pentru nostalgicii de sărbări câmpenești, autoritățile din Năvodari au pregătit o petrecere autentică de 1 Mai Muncitoresc, cu mici și bere.

Ministrul Turismului vine în control

Astăzi, ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre, va participa la Neptun, alături de operatorii economici și de reprezentanți ai autorităților locale, la o întâlnire despre stadiul pregătirii sezonului turistic estival 2017. Mâine, va discuta și cu cei din zona de nord a litoralului, într-o dezbatere programată să aibă loc chiar în stațiunea Mamaia.

Comentează știrea

Aurel
20 aprilie 2017
Mini mega vacante

Ce bine ar fi sa fie cat mai multe mini sau mega vacante cu baruri-hotel neautorizate si distractie tip #colectiv sau balena albastra sau etc!!

Gogu Pintenogu
20 aprilie 2017
Hai sa ne kkam pe noi

Mii de turisti straini???Fiti ba seriosi,la preturile nesimtite practicate in Mamaia,pana si olandezul sau neamtul se uita lung.Aaaaa,pe timpul lui Ceausescu da frate,era bataie sa prinda un loc.Aveam spectacole cu folclor autentic,Satul de Vacanta cu specific,curatenie,seriozitate,era o placere sa fii turist.Acum avem urlete,manele si munti de gunoaie plus preturi de Coasta de Azur.La noi nu e turism e japca pe fata si bataie de joc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3581 secunde