Milităria jos din pod! Cum arată litoralul, înaintea primului week-end "de foc"

2472
6
Sezonul estival s-a deschis oficial de mai bine de o lună de zile, dar turiștii de-abia acum au început să mai apară, mai ales că vremea nu prea a ținut cu ei. Week-endul acesta, însă, se anunță "de foc", atât din punct de vedere meteorologic, cât și turistic. Hotelierii sunt pregătiți, cârciumarii de asemenea, iar autoritățile sunt pe poziție pentru a se asigura că nu vor fi probleme.

Începând de astăzi, devine funcțional și Comandamentul Litoral al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, care va monitoriza activitatea operatorilor economici. Peste 20 de comisari din cadrul Protecției Consumatorilor Constanța, dar și detașați din țară, vor efectua controale la agenții economici și vor verifica atât condițiile de cazare, cât și normele de siguranță din domeniul alimentației publice, al serviciilor de agrement și de comercializare a produselor specifice sezonului.

"Începe full sezon și agenții economici, dar și noi vom fi pe baricade. Operatorii trebuie să înțeleagă că nu mai tolerăm abaterile din trecut, că trebuie să începem să ne raportăm la consumatorul european, să încercăm să-i aducem pe turiști către litoralul românesc, nu să-i îndepărtăm și să-i alungăm la bulgari", a declarat Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Potrivit acestuia, până la finele lunii iulie va fi o campanie de consiliere a agenților economici, pentru a le explica toate reglementările în vigoare, după care se va trece la sancțiuni.

"Nu e farmacie pe litoral!"

Reprezentanții ANPC s-au întâlnit deja cu o parte din operatorii economici, în cursul zilei de ieri, le-au ascultat nemulțumirile, dar le-au dat și sfaturi pentru ca activitatea lor să se desfășoare fără probleme.

"Acolo unde sunt greșeli, nimeni nu trebuie iertat. Nu e farmacie pe litoral. Au fost în anii trecuți probleme, pe care sperăm să nu le mai avem anul acesta", a declarat Nicolae Bucovală, președintele Asociației Patronale Mamaia.

"Le-am transmis agenților economici că hotelurile trebuie să respecte informațiile transmise consumatorilor atunci când aceștia și-au rezervat vacanța. Dacă pe site scrie patru stele, să fie patru stele, dacă scrie trei stele, să fie trei stele. Să se respecte clasificarea! Unitățile de alimentație publică să respecte partea de depozitare a alimentelor, temperaturile indicate, să se respectele termenele de valabilitate pentru ingrediente, să fie respectați consumatorii! Și astfel nu vom mai avea probleme", a mai spus Paul Anghel.

Fără șezlonguri pe plajele reabilitate

Acesta a anunțat că în atenția comisarilor vor fi și anul acesta plajele și acei operatori care îngrădesc accesul pe plaje pentru turiștii care nu vor să închirieze șezlonguri. În ce privește plajele noi, extinse cu bani europeni, deși Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a permis montarea de șezlonguri, în cazul contractelor în vigoare, ANPC anunță că se vor da amenzi.

"Operatorul economic care a închiriat plaja trebuie să respecte ordinul în vigoare, prin care să existe un culoar de trecere, pentru orice persoană, către mare. Acolo unde au fost extinse plajele, să nu se pună șezlonguri și nici beach-baruri. Trebuie să-i facem pe operatorii economici să înțeleagă că există o lege și trebuie respectată. Comisia Europeană a spus că plajele trebuie folosite gratuit. Pentru orice subterfugiu la limita legii, există riscul ca România să dea banii înapoi pentru reabilitarea acestor plaje", a completat directorul ANPC.

Orice sesizări se pot face la numerele de telefon 021/9551 sau la Telefonul Consumatorului - 0800/080.999. 

Comentează știrea

costica
15 iunie 2016
opinie

Castiguri rapide, cu o metoda interesanta! Deja aceasta metoda de facut bani rapid a facut valva si functioneaza minunat de bine! Nu e nevoie sa recrutezi oameni sau sa faci ceva foarte complicat! Pur si simplu castigi bani! Pentru mai multe detalii, cauta-ma acum la adresa de email: pacurarucostica1963@gmail com

Io
15 iunie 2016
La puscarie cu penalii astia !

Trebuie să vină de la bucurești să facă ordine pe litoral , pentru-că javrele astea de la primărie și apele române nu iau nici o măsură impotriva celor cu sezlonguri .

Ana
15 iunie 2016
litoral

Care litoral????

Cetatean
15 iunie 2016
European

Asa o sa treaca si sezonul asta, cu bisnitarii facand legea pentru ca spaga e grasa, si nimeni nu ia atitudine. Ce pretentii sa avem de la niste penali care interpreteaza legea, pentru ca se poate?! Dar ONG-urile care "apara" interesele comunitatii ce fac? Si astea sunt sugative de fonduri, nu-i asa? Coruptia e in floare!

m
15 iunie 2016
mm

Mamaia,Mamaia!Plaja frumoasa administrata de cei mai abjecti patroni din lume.Machedoni prosti si lacomi care nu vad altceva decat bani si iar bani.Unde este liberul arbitru?Eu aleg sa stau pe malul apei pe cearceaf.Degeaba.Machedonii aleg in locul meu.Daca ar functiona si pe la noi justitia!................

elena
15 iunie 2016
plaja

Dar cu câinii de pe plajele reabilitate ce facem? Unde sunt coșurile de gunoi, locurile de parcare amenajate pentru plajele reabilitate? In urma iubitorilor de mare și soare rămân mormane de gunoi, urât mirositoare. Dar de Db (decibelii) din cluburi, terase și restaurante cine se ocupă? Nu am auzit nimic de la Garda de Mediu! Iar pasăm atribuțiile de la Ana la Caiafa?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5291 secunde