Mii de persoane testate pe plajă, împotriva cancerului de piele

263

Articole de la același autor

La fel ca și în anii anteriori, și anul acesta, medicii dermatologi au desfășurat pe plajă campania "Euro Melanoma", al cărei principal scop a fost acela de a le oferi oamenilor consultații pentru afecțiuni tumorale cutanate, dar și alte leziuni care apar pe suprafața pielii și care se pot transforma cu timpul în cancere cutanate.

Potrivit specialiștilor, este vorba, în mod special, despre depistarea melanomului și a carcinoamelor cutanate. Șeful clinicii Dermato-Venerice din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență, dr. Gheorghe Nicola, a declarat că, în afara examinării clinice de ansamblu, pentru leziunile suspecte, medicii au efectuat și o examinare cu dermatoscopul, cu ajutorul căruia au aflat date despre profunzimea leziunilor. În plus, pacienții au primit sfaturi despre cum se pot feri de razele UV cu ajutorul produselor de fotoprotecție.

"Numărul persoanelor consiliate de către medicii dermatologi implicate în această campanie este impresionat: peste 10.000 de cazuri. Noi am diagnosticat foarte multe cazuri de cheratoze actinice, precancer cutanat, dar și cancer și melanom. Toate acestea au apărut din cauza soarelui, iar oamenii trebuie să știe că afecțiunile pot apărea după ani de zile, dacă persoana respectivă nu și-a luat măsuri de fotoprotecție și nu a folosit creme de protecție", a explicat dr. Nicola. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2285 secunde