Mii de kilograme de produse alimentare neconforme, confiscate și distruse de inspectorii sanitar-veterinari

165
Mii de kilograme de produse alimentare neconforme, confiscate și distruse de inspectorii sanitar-veterinari - otonadeprodusealimentareconfisca-1483030797.jpg

Articole de la același autor

Acțiunile de supraveghere și control desfășurate de inspectorii Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța în ultimele zile, s-au materializat prin verificări la 164 obiective.


Au fost vizate 10 restaurante, 2 unități fast food, 1 bar, 1 pizzerie, 1 cantină, 2 unități catering, 2 unități tip bistro, 24 super/hipermarket-uri, 25 magazine alimentare, 26 laboratoare cofetărie/patiserie, 1 piață agroalimentară, 2 unități procesare carne, 3 centre prelucrare lapte, 3 unități procesare produse din pescuit, 15 carmangerii, 11 măcelării, 1 producător particular, 3 mijloace transport, 11 depozite alimentare, 4 unități fabricare pâine și specialități de panificație, 6 depozite semințe consum, 2 unități de morărit, 3 unități fabricare vin, 2 unități fabricare produse congelate, 1 unitate fabricare produse conservate de patiserie, 1 unitate fabricare ambalaje, 1 unitate fabricare suc.


În urma controalelor s-au constatat neconformități cu privire la neîntreținerea în condiții corespunzătoare de igienă a spațiilor de prelucrare, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, au fost aplicate 4 (patru) sancțiuni contravenționale, în valoare totală 5.200 lei. 


Au fost confiscate și retrase de la vânzare, următoarele produse alimentare: carne și produse din carne – 4642 kg, lapte și produse lactate – 1548 kg, pește și produse din pește – 545 kg, ouă – 38 kg. Valoarea acestora este în cuantum de 81.980 lei.

Produsele confiscate au fost dirijate către unități de neutralizare a subproduselor de origine animală și a produselor derivate care nu sunt destinate consumului uman și distruse prin incinerare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.32 secunde