Mii de copii nevaccinați

135

Articole de la același autor

La Galați, 58 de cazuri de rujeolă au fost confirmate din luna mai și până în prezent, iar 3.441 de copii sunt încă nevaccinați.
Potrivit Direcției de Sănătate Publică, la nivelul județului Galați au fost înregistrate din luna mai și până în prezent 58 de cazuri de îmbolnăviri cu rujeolă, confirmate, printre care și un deces, un sugar din comuna Buciumeni care a decedat la un spital din Iași.
Reprezentanții instituției mai precizează că la finalul lunii iunie, în județul Galați erau 4.959 de copii care necesitau imunizarea antirujeolă, 1.518 dintre ei fiind între timp imunizați.


Un număr de 3.441 de copii nu au fost imunizați, deoarece a lipsit vaccinul din stoc, dar și pentru că noile doze de vaccin ROR (antirujeolă, antirubeolă și antioreon) au sosit pe 12 iulie. 


Cele 5.720 de doze de vaccin ROR primite au fost distribuite medicilor de familie în proporție de 80-90 %, iar până la finalul săptămânii se va termina operațiunea de distribuție. 


Săptămâna viitoare cel mai târziu se va decide unde și dacă se vor înființa în județ centre de vaccinare. Deocamdată, în județul Galați sunt două comune fără medic de familie, este vorba despre Bălășești și Buciumeni. Pacienții au fost îndreptați către medicii de familie din cele mai apropiate comune, este vorba de Bălăbănești în cazul celor din Bălășești și Nicorești pentru localnicii din Buciumeni, a declarat Liliana Iordachescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6814 secunde