Meniu ușor după sărbători! Atenție, de unde cumpărați pește și produse din pește

237

Articole de la același autor

După atâtea sarmale, caltaboși și cârnați, mulți dintre noi simțim nevoia să mâncăm și ceva mai ușor. Peștele este o alegere foarte bună, mai ales că mai urmează o rundă de mese întinse și ospățuri grele și de Anul Nou. Carneam de pește ne poate ajuta să ne revenim, fiind ușoară și hrănitoare, iar de Revelion ne vom putea înfrupta din nou cu poftă din piftia și toate cărnurile pregătite.


Atenție, însă, de unde cumpărați pește, pentru că, deși suntem la malul mării, multe din piețe sunt aprovizionate din import și produsele nu sunt dintre cele mai proaspete. Reprezentanții Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor ne recomandă să observăm foarte bine peștele înainte de a-l cumpăra și să nu ezităm să sesizăm organele de control în cazul în care ne dăm seama că sunt probleme.


La cumpărarea peștelui și a produselor din pește, fie ele proaspete, refrigerate sau congelate, prima apreciere asupra gradului de prospețime a produsului o puteți forma acordând o atenție deosebită aspectului exterior al produsului. Suprafața mâzguită, lipicioasă, deshidratată, cu pete de mucegai, produse cu miros și culoare modificate, aspect de vechi, etc., sunt semne ale neconformității produsului.


Verificați când expiră!
Urmăriți modul de etichetare a peștelui și produselor din pește și nu cumpărați produse preambalate neetichetate. Refu-zați să cumpărați pește și produse din pește pentru care aveți îndoieli privind gra-dul de prospețime, calitatea și modul de informare prin etichetare.


Refuzați să cumpărați pește și produse din pește preambalate pe ale căror etichete nu este înscrisă data durabilității minimale sau data limită de consum sau dacă aceas-ta este modificată sau depășită.


La cumpărarea peștelui și produselor din pește, solicitați și păstrați bonul de casă pentru a putea proba în cazul în care, în mod justificat, doriți să reclamați calitatea sau siguranța unui produs.


Cereți bon fiscal!
Nu cumpărați pește și produse din pește din locuri neautorizate. Comerciantul res-pectiv nu are posibilitatea să asigure condițiile optime de transport, depozitare și comercializare și nu vă poate elibera bon de casă cu care să justificați tranzacția comercială și riscați să achiziționați un produs neconform sau chiar nesigur care poate să vă afecteze sănătatea


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.3321 secunde