Medicii militează pentru administrarea vaccinului pneumococic

169
1

Articole de la același autor

Reprezentanții comunității medicale din România salută în mod public decizia Ministerului Sănătății de a aloca fondurile necesare achiziției vaccinului pneumococic conjugat cu 13 valențe, acesta urmând a fi disponibil în mod gratuit pentru copiii din România, prin Programul Național De Vaccinare. 


Prevenirea bolilor pneumococice prin vaccinare reprezintă una dintre cele mai importante măsuri de sănătate publică, în contextul în care țara noastră ocupă, în continuare, primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene, în ceea ce privește mortalitatea infantilă, pneumonia constituind principala cauză de deces la copiii sub 5 ani.


Copiii din România vor beneficia astfel gratuit de cel mai avansat și cel mai utilizat la nivel mondial vaccin pneumococic conjugat.
Vaccinul pneumococic conjugat cu 13 valențe oferă, în momentul de față, cea mai extinsă acoperire a serotipurilor pneumococice dintre vaccinurile pneumococice conjugate și este cel mai utilizat vaccin pneumococic la nivel mondial, fiind folosit în mod exclusiv în peste 100 de țări, printre care și Marea Britanie, Franța, Italia, Ungaria sau Statele Unite. 


Vaccinul are un profil favorabil de siguranță, fiind distribuite până în prezent peste 700 de milioane de doze la nivel mondial. Vaccinul conjugat cu 13 valențe a demonstrat eficiență rapidă și semnificativă în prevenția bolilor pneumococice invazive, a pneumoniei și a otitei medii acute la copiii vaccinați, după introducerea în programele naționale de imunizare la sugari. 


Comentează știrea

Maria
19 august 2017
Nu cred

Statistic vorbind in jurul meu am colegi care si-au vaccinat copiii cu acest vaccin, l-au cumpărat, toti copilașii au avut cel putin un episod de pneumonie cu spitalizare, eu am ales sa nu il vaccinez si pana acum ne-a ferit Dumnezeu, desi este de la 11 luni in colectivitate. Unele vaccinuri nu sunt testate suficient, cum este si HPV, Japonia l-a scos din grila, Belgia , Mara ea Britanie au grupuri de fete rămase invalide dupa administrare. Mai bune erau vaccinurile monovalente sau trivalente, nu erau asa puternice pt un trup de copil de 2 luni. Olanda,Elvetia nu vaccineaza in maternitate, pana ce nu sunt facute analize pt boli autoimune copiilor. Austri , daca nu ma înșel nu mai are BcG de nu stiu cand si riscul de a face Tbc e aproape 0. Noi suntem cei mai vaccinati cu Bcg si degeaba suntem cei mai bolnavi din Europa. Ar trebui sa se igienizeze spitalele, sa fie puse aparate de aer conditionat, sapun, hartie igienica, sa dispară gândacii, șobolanii, etc. Putem sa fim vaccinați cu galeata dar daca ajungi in spital cu o problema si pleci cu infecții intraspitalicesti ala esti !

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9704 secunde