Medicii de familie consideră că ministrul Sănătății este dezinformat

171

Articole de la același autor

Societatea Națională de Medicina Familiei (SNMF) a luat act cu surprindere de declarațiile repetate ale ministrului Sănătății, Florian Bodog în legătură cu faptul că la preluarea mandatului său, acoperirea vaccinală în România era de 15%. "Nu înțelegem cine îi dezinformează pe domnul ministru și pe domnul prim-ministru, care a preluat cifrele, în condițiile în care rapoartele oficiale spun altceva. Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) "Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale la vârsta de 18 luni pentru copiii născuți în luna iulie 2015", analiza efectuată în luna februarie 2017, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV): doza BCG - 96,8%, 3 doze hepatitic B pediatric - 92%, 3 doze DTP - 82,8%, 3 doze VPI - 82,8%, 3 doze Hib - 82,8%, o doză ROR - 86,5%", au precizat aceștia.

Conform raportului Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) "Analiza rezultatelor estimării acoperirii vaccinale cu două doze RRO la vârsta de 7 ani și cu dT la vârsta de 14 ani", analiza efectuată de asemenea în luna februarie, sunt precizate următoarele valori pentru acoperirea vaccinală (AV): 2 doze RRO la vârsta de 5 ani - 74,7%, 2 doze RRO la vârsta de 5 ani - 74,5%, dT la vârsta de 14 ani - 70%.

"De asemenea, raportările oficiale la organismele internaționale invocă aceleași cifre: în condițiile în care în România evoluează o epidemie de rujeolă cu consecințe dramatice, considerăm că deformarea realității nu ajută eforturile de a salva vieți. De asemenea, pe fondul lipsei cronice a vaccinurilor, în special a vaccinului hexavalent, considerăm că procente de 82,8% nu pot fi obținute altfel decât cu implicare și devotament din partea medicilor de familie", au mai precizat reprezentanții SNMF.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8649 secunde