Medicii constănțeni, în grevă japoneză. "Stop umilințelor!"

209
Medicii constănțeni, în grevă japoneză.

Articole de la același autor

Astăzi, cadrele medicale constănțene sunt în grevă japoneză, manifestată prin purtarea de banderole albastre, un simbol pentru exprimarea nemulțumirilor din domeniul sanitar. 


Mișcarea se desfășoară la nivel național, sindicatul "Sanitas" din Constanța alăturându-se cadrelor medicale din întreaga țară. Sindicaliștii au întocmit un calendar de proteste care se va finaliza cu grevă generală, dacă autoritățile nu iau măsuri pentru rezolvarea inechităților din Sănătate. 


"Conform calendarului de proteste aprobat de Consiliul Național «Sanitas» în data de 15 septembrie, sindicatul «Sanitas» Constanța continuă calendarul de proteste: astăzi, 12 octombrie, susținem greva japoneză cu purtarea de banderole; pe data de 19 octombrie, vom desfășura greva de avertisment, cu înce-tarea activității timp de 2 ore, în intervalul orar 8.00-10.00, cu precizarea că se vor respecta prevederile legale privind asigurarea urgențelor și a continuității activității cu o treime din personalul angajat. Vom face tot ceea ce este omenește posibil, astfel încât pacientul să nu aibă de suferit. În ziua de 31 octombrie, vom declanșa greva generală", a declarat președintele Sindicatului "Sanitas" Constanța, Nicolae Manea. 


Sindicatul "Sanitas" Constanța întreprinde toate demersurile pentru evitarea grevei generale, dar lucrul acesta depinde foarte mult de guvernanți. 


"Continuăm negocierile, avem întâlniri în continuare cu reprezen-tanții celor trei ministere implicate - Ministerul Muncii, Ministerul Finanțelor și Ministerul Sănătății -, cu parlamentarii României și sperăm să fie înțeles foarte bine mesajul nostru. Nu renunțăm la negocieri și ne dorim până în ultima clipă să evităm greva generală", adaugă președintele "Sanitas" Constanța. 


La nivelul județului Constanța sunt peste 3.500 membri Sanitas, angajați în sistemul sanitar și în cel de asistență socială, care vor continua acțiunile de protest. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4918 secunde