Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat

2662
14
Mazăre vrea să tripleze taxa de habitat - spittaxesiimpozite3-1358528739.jpg
Deși nu a mărit impozitele locale, Primăria Constanța se pregătește să le dea o lovitură sub centură constănțenilor. Consiliul Local propune creșterea taxei de habitat pentru fiecare locuitor. Hotărârea va fi luată în ședința extraordinară de luni, 21 ianuarie 2013. 

Pe ordinea de zi se află Proiectul de hotărâre pentru modificarea HCL nr. 330/2012 privind stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013. După cum a declarat însuși primarul Radu Mazăre unui post local de radio, taxa de habitat va crește până la 10 lei pe lună pe cap de locuitor. Acest lucru înseamnă mai mult decât triplarea taxei pe care constănțenii au plătit-o până în prezent.

Conform site-ului Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, taxa de habitat este datorată numai de persoane fizice - locuitori ai municipiului Constanța. Cuantumul taxei este de 3 lei pe lună pe persoane.

Taxa de habitat se stabilește pe baza declarațiilor de impunere depuse la compartimentul de specialitate al autorității administrației publice locale de către contribuabili, în termen de 30 de zile de la data apariției oricărei modificări în ceea ce privește numărul de persoane care locuiesc în imobil. Impunerea la plata taxei de habitat se face începând cu data de întâi a lunii următoare celei în care este menționată în declarație.

Mimând transparența, Primăria Constanța a postat pe site-ul său un link unde poate fi descărcat convocatorul privind ședința extraordinară de luni, 21 ianuarie, dar pagina respectivă nu poate fi găsită. De altfel, în convocatorul transmis către presă se precizează doar ce se află pe ordinea de zi a întâlnirii, fără să fie prezentate și modificările la care face referire proiectul de hotărâre.

Dacă reprezentanții Consiliului Local vor vota creșterea taxei de habitat, o familie de patru persoane ar putea plăti 40 de lei pe lună, în total 480 de lei pe an. Taxa de habitat se poate plăti în două tranșe, una până la data de 31 martie și alta până la 30 septembrie.

Comentează știrea

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
nicoleta
19 ianuarie 2013
taxe

aceiasi marie cu alta palarie venita la guvernare,sa-i cam ia gaia pe toti ca ne umfla cu impozite si taxe de nu mai putem respira,in timp ce ei traiesc ca regii (oare din ce bani)

Radu
19 ianuarie 2013
Taxe

Atentie! Taxa de habitat se va mari dar diferentiat in functie de veniturile familiei in cote de 4, 6, 8, si 10 lei de persoana. Deci nu va plati toata lumea 10 lei asa cum se spune in articol.

Răspuns la: taxe
Adăugat de : nicoleta, 19 ianuarie 2013
aceiasi marie cu alta palarie venita la guvernare,sa-i cam ia gaia pe toti ca ne umfla cu impozite si taxe de nu mai putem respira,in timp ce ei...
vali
19 ianuarie 2013
bravo mazare

ai facut si tu ceva bun. sa crape idiotii care te/au votat

am
19 ianuarie 2013
mmmm

bravo bravo!!! doar trebuie sa sustina cineva si pe tiganii din ghetoul tau. hai sa dam mana cu mana sa creasca , sa se inmulteasca si sa ne cotropeasca.... MAZARE stii tu ....

am
19 ianuarie 2013
trazirea

uuuuuuuuuuuuuuu....jos mazare jos mazare... sa fie primar la tigani in cartierul lor .... josssssssssssssssssssssssss Constanteni treziti-va.... sau dormiti in continuare ca e prea tarziu:(

admirator
19 ianuarie 2013
bine la face

tzugulanilor care l-au votat! Sa plateasca! Si asta e tot obligatie FMI? Sau greseala Boc/Basescu? Bravo PZD! sugruma-ti economic votantii; poate se vor trezi si tampiteii din somn...

admirator
19 ianuarie 2013
bine la face

tzugulanilor care l-au votat! Sa plateasca! Si asta e tot obligatie FMI? Sau greseala Boc/Basescu? Bravo PZD! sugruma-ti economic votantii; poate se vor trezi si tampiteii din somn...

Mine
19 ianuarie 2013
Taxa de habitat

Aha , tot functie de venit. Asta ca sa aiba masa de votanti din randul celor multi si alde " sa-mi " dea " .

Răspuns la: Taxe
Adăugat de : Radu, 19 ianuarie 2013
Atentie! Taxa de habitat se va mari dar diferentiat in functie de veniturile familiei in cote de 4, 6, 8, si 10 lei de persoana. Deci nu va plati...
x
19 ianuarie 2013
xx

scarba draqului, se vaita ca PDL-ul face si drege si acum ?? Sper doar sa le iasa pe ochi scarbelor care l-au sustinut...DU-TE IN BRAZILIA NESIMTITULE !!!

hermes
21 ianuarie 2013
Depinde la ce se folosesc

Nu ma deranjeaza sa platesc in plus la taxa de habitat sau chiar la impozit atata timp cat banii aia se folosesc sa faca orasul mai frumos, mai prosper si mai curat, la imbuntatirea infrastructurii, crearea locurilor de munca etc.. Dar daca se duc sa intretina familiile de tigani care oricum fura sau se duc la pachetele spaga pentru pensionari atunci am o mare problema.

14 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2035 secunde