Marea schimbare la față a Peninsulei

3365
11

Articole de la același autor

După ce, ani de zile, a fost cartierul cel bătrân și urât al Constanței, a venit și rândul Peninsulei să fie salvată. Autoritățile locale au demarat cel mai amplu proiect de reabilitare a zonei peninsulare a municipiului Constanța. Se lucrează pe toate fronturile, astfel încât turiștii, dar și constănțenii să regăsească acest mic cartier burghez cât mai curând.


Străduțele-i pline de gropi, trotuarele distruse, casele vechi și dărăpănate ar putea recăpăta, în sfârșit, strălucirea de odinioară. Lucrările, făcute de Primăria Constanța, pe bani europeni, încep de la refacerea rețelei de canalizare și apă potabilă, refacerea rețelei de iluminat public, până la reconfigurarea anumitor străzi și zone. Aproximativ 50 de milioane de euro au reușit să acceseze autoritățile locale din fonduri europene pentru marea schimbare la față a Peninsulei. 


Cele trei mari proiecte demarate sunt Restaurarea și reamenajarea integrată a zonei istorice - Piața Ovidiu, Restaurarea și reamenajarea promenadei și a spațiilor verzi din Zona Vraja Mării - Cazino - Port Tomis și Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța. Odată cu reabilitarea, se va da startul și la construcția primului tronson al Șoselei de Coastă. 


Reabilitare și Șosea de Coastă


Potrivit viceprimarului Decebal Făgădău, unul dintre inițiatorii și cei mai înflăcărați susținători ai reabilitării Peninsulei, pe lângă modernizarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare, s-au realizat și alte lucrări de infrastructură, la rețelele de alimentare cu gaze naturale, energie electrică și telecomunicații.


"Vor fi refăcute străzile, va fi reabilitată faleza și Piața Ovidiu, dar va fi realizat și un parc nou, Parcul Carol, care va oferi o nouă perspectivă a portului Tomis. De asemenea, va începe primul tronson al Șoselei de Coastă, care a fost gândit pentru a fi integrat în zona peninsulară. În paralel, avem o agendă de evenimente care fi contrapusă șantierului din Peninsulă, astfel încât să atragem cât mai mulți turiști", a explicat Decebal Făgădău.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
dole
20 martie 2013
povesti

Iarasi gogoasa cu soseaua de coasta ? Pe cine vor astia sa mai pacaleasca cu fanteziile lui Mazare ?

un cetatean
20 martie 2013
pacaleala

Râde lumea de noi că ne conduce un măscărici. El face doar acolo unde ii ramâne si lui ceva. Nu respectă nimic din farmecul acestei piete. Va iesi o piata goală făra nimic de atmosferă sau de ceva interesant sau măcar frumos. Voi știți cine e arhitectul

ion
20 martie 2013
renovare

Nici eu nu cred in aceste povesti.Cei care aveau ochi ptr. frumos si carora le placea frumosul au disparut de mult. Iar primaria constanta nu este cunoscuta ptr. asa ceva. Mediocritatea si incompetenta sunt partile lor puternice,si asa ceva nu ne foloseste la nimic.Macar de ar stringe gunoaiele si masinile de pe trotuare......

eu
20 martie 2013
constanta

dar daca nu faceau nimic, nu era mai bine? cine o sa va mai multumeasca vreodata? ciocu' mic si incolonarea ca se distribuie pachetele!

frog
20 martie 2013
piata ovidiu

marea problema sunt hoardele de tigani

constantean
20 martie 2013
conduse de insusi maretul Bufon

...hai incolonarea la pachetele cu pomeni, platite de cei care muncesc si platesc taxe si impozite... de unde carmen trentea si virginica (stefanica) uzun incaseaza 80 de milioane pe luna salariu, de criza

Răspuns la: piata ovidiu
Adăugat de : frog, 20 martie 2013
marea problema sunt hoardele de tigani
europeanu
20 martie 2013
Hotul de mazare

Mi se pare mie sau incet,incet o dati la pace cu hotul de mazare ??? V-a cumparat si pe voi ??? Sau v-a prins cu ceva si va santajeaza ??? Ultima varianta este cea mai plauzibila.Prea multa lauda pentru spoiala,abureala si frectiile la piciorul de lemn ale primariei.Oricum,de catva timp din redactia voastra,nu-l mai mascareste nimeni pe distrugatorul si hotul sef al orasului,mazare.Nu uitati ca la justitia super corupta nu mai sunteti decat voi cei care puteti sa mai tineti in frau derbedeii.

luk
20 martie 2013
Discutabil

Proiectul in sine nu este rau...da vedem daca este facut si cu simt de raspundere...din pacate nu cred deoarece toti meseriasii buni sunt plecati afara

maidanezul vigilent
23 martie 2013
spoiala de PASTI

DOMNULE FAGADAU, ma bucur ca lucrurile se misca putin,chiar daca va scarpinati cu mana dreapta la urechea stanga, dar daca chiar doriti sa redati un aspect turistic si nu numai sa folositi fraze si idei marete,dati dracului afara din peninsula animalele alea ce se cheama rromi, reabilitati cladirile, maturati ruinele.

Onear
25 martie 2013
Spatii verzi

Sunt curios, ce inseamna amenajarea de spatii verzi in zona peninsulei. Probabil, maxim 3 copaci. In zona Badea Cartan, dupa ce s-a asfaltat, betonat pentru a face parcari fara numar, pe ultima portiune de pamant disponibila, de langa sala sporturilor, se fac masurari pentru a construi, probabil, o noua cladire. Il felicit pe proiectantul sef, care se ocupa cu amenajarea spatiilor verzi in orasul Constanta, pentru ambitia de a reduce la minim vegetatia urbana. Probabil, pentru domnul Mazare, trei copaci sunt o padure !

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.1392 secunde