Mangalia nu are bani pentru a-și întreține stațiunile. "Un oraș cu 40.000 locuitori nu poate susține 6 stațiuni"

760
1
Mangalia nu are bani pentru a-și întreține stațiunile.

Articole recomandate

În cadrul articolului din ziarul Cuget Liber, ediția de vineri, 17 martie, "Reînvie sudul litoralului? Străinii cumpără hotelurile din stațiuni, românii le vând", erau anunțate importante investiții în hotelurile din sudul litoralului. Grupul Phoenicia a preluat trei hoteluri în Olimp și le va moderniza, iar doi cetățeni chinezi au cumpărat alte două hoteluri pe care le vor transforma în apartamente de vacanță, investiția celor din urmă fiind estimată la 6 milioane euro. 


În acest context, hotelierii din sud cer primarului Mangaliei, Cristian Radu, să asigure măsuri optime pentru un turism civilizat. "Noi încă mai investim ca să avem condiții, ca să aducem turiști. Noi vrem să schimbăm lucrurile astfel încât să nu ne mai fie rușine cu litoralul nostru. Toți vorbesc de Bulgaria, Grecia, dar și România are potențial. Noi facem, dar trebuie să ne ajute și autoritățile. Vrem să avem puncte de prim ajutor, vrem iluminat public, nu mai vrem să vedem gunoaie în stațiuni și nici câini vagabonzi", a declarat Mohammad Murad, proprietarul grupului Phoenicia. 


"Investitorii au dat semnalul, acum e rândul autorităților locale să se apuce de treabă. De altfel, principalii vinovați pentru stadiul în care a ajuns sudul litoralului sunt tocmai autoritățile locale, care, ani la rând, nu au făcut nimic în stațiuni, nici măcar nu au întreținut spațiile existente. Primăria Mangalia s-a tot plâns că îi este peste puteri să susțină singură investițiile din toate stațiunile care îi aparțin, însă nu a accesat nici fonduri europene, chiar dacă toată impozitele de la activele din cele cinci localități și din municipiul Mangalia merg către această instituție", se mai arăta în articolul de vineri.


În urma acestor afirmații, Primăria Municipiului Mangalia a ținut să facă unele precizări, 
"Ca proiecte finalizate pe POR 2007-2013, menționăm Aleea Teilor din Mangalia, Faleza Neptun-Olimp, zona La Steaguri. În cadrul proiectului de modernizare și amenajare a zonei turistice din municipiul Mangalia, care a cuprins și Aleea Teilor, lucrările au constat în amenajarea de spații de recreere pentru copii, îmbunătățiri la spațiile verzi existente și realizarea de noi spații verzi, prin însămânțări de gazon, plantări de flori și arbuști etc. Pe același exercițiu bugetar, municipalitatea a depus documentația pentru modernizarea Falezei Mangalia-Saturn, care se întinde pe o distanță de 2 Km. Conform noului exercițiu bugetar, se va relua procedura de depunere a documentației specifice. Vă mai informăm că Primăria Mangalia a primit anul trecut, din partea Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Est, un premiu de excelență în absorbția fondurilor europene. 


În prezent, reprezentanții administrației publice locale au finalizat documentația tehnică necesară obținerii finanțării pentru proiectul Dezvoltare Turistică în Stațiunea Saturn. (…) Un alt obiectiv urmărit este acela de a accesa fonduri europene pentru infrastructura și falezele din stațiunile Venus, Cap-Aurora și Jupiter", se arată în comunicatul de presă remis de Primăria Mangalia. 


De asemenea, reprezentanții Primăriei Mangalia cer Guvernului să aloce bani pentru modernizarea stațiunilor de interes național din sudul litoralului, întrucât un oraș cu 40.000 de locuitor nu dispune de fondurile necesare pentru susținerea investițiilor de anvergură, ci doar pentru administrarea curentă a domeniului public din cele șase stațiuni: Saturn, Venus, Cap-Aurora, Jupiter, Neptun și Olimp.


Comentează știrea

Severin
18 martie 2017
Haplea la active,ioc la investitii

Cine castiga din exploatarea facilitatilor turistice? Pai ei sunt cei care trebuie sa investeasca. Locuitorii orasului sunt rupti in cur de saracie,de somaj fara plata,de lipsa sanselor pentru o schiombare in bine,asa ca taxele si impozitele abia de ajung orasului in sine. Se pare ca cei care dupa porcaiala din 1989 au preluat tot ce avea litoralul,sunt acum descoperiti si pentru ca nu au investit,vor ca tot altii sa o faca,pentru binele burdihanelor lor. Sa ne lase! Nu vreau sa mai contribuim in plus la binele ,,baietilor destepti''. Sunt destepti,sa se descurce,sa acceseze fonduri,nu sa apeleze la patriotismul local ca vezi Doamne,trebuie sa fim solidary pentru aspectul statiunilor,dar la imparteala veniturilor sa fim ,,mucles''. Sa vina chinezii,poate si somalezii sa arate cum se face treaba in turism,ca la noi e doar pe baza de exploatat oamenii si pe fraiereala,pe tepuit turistii dar si pe localnici. Burtosii au luat cat au putut,pai sa aiba grija de ce au luat cu mare lacomie sau sa vanda.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8201 secunde