Mană cerească pentru șomerii constănțeni: ce joburi bine plătite îi așteaptă?

2006
Mană cerească pentru șomerii constănțeni: ce joburi bine plătite îi așteaptă? - targdejoburi9-1340303851.jpg

Articole de la același autor

Dacă vă pricepeți la dulgherie, lăcătușerie, tinichigerie ori sunteți meseriaș în construcții și căutați un loc de muncă aveți șansa acum de a vă angaja în domeniul în care vă pricepeți. Ieri, s-a deschis, la Constanța, primul târg de locuri de muncă în domeniul construcțiilor. Acțiunea este găzduită de Pavilionul Expozițional din Mamaia și se desfășoară și astăzi, între orele 9,00 și 14,00.
Peste 20 de companii oferă mai mult de 500 de locuri de muncă în țară, dar și în străinătate. "Noi am încercat să găsim joburi pentru toată lumea. Oferta este foarte vastă, de la sudori, zidari, faianțari, până la ingineri, șefi de șantier, maiștri. Cea mai căutată meserie pare să fie cea de dulgher", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Panaet, reprezentantul Fundației "Casa de meserii a constructorilor", organizatorul evenimentului.
Accesul la târg este gratuit, iar persoanele care îl vizitează au posibilitatea, cu ajutorul consilierilor, să-și realizeze un CV în format Europass și pot participa la interviuri de angajare. Totodată, se pot înscrie în singurul portal dedicat exclusiv sectorului de construcții, www.picas.ro, loc unde se va continua procesul de recrutare și va putea fi consultată o ofertă mai extinsă de locuri de muncă. Portalul se adresează în același timp și companiilor care caută personal în vederea angajării, având posibilitatea de a selecta după profesie, experiență, calificări, condiții de lucru speciale etc.

CV și consiliere gratuită
"Toate serviciile noastre sunt gratuite și oferim inclusiv consiliere psihologică pentru cei care și-au pierdut locul de muncă. Acum am adus angajatorii la târg pentru a le oferi posibilitatea de a se întâlni cu cei ce doresc să lucreze în construcții și să discute punctual despre experiență, condițiile de muncă, toate informațiile necesare. Vrem să scurtăm timpul până când o persoană fără un loc de muncă își găsește un job adecvat", a mai explicat Adrian Panaet.
Dacă nu puteți să ajungeți la târg puteți totuși să intrați în baza de date a portalului și să fiți selectat ulterior pentru angajare. "Procesul de recrutare continuă chiar și după încheierea târgului. Noi suntem o organizație non-profit. Proiectul se derulează cu finanțare europeană nerambursabilă până în august 2013, dar portalul va funcționa și după această dată și va fi o punte de legătură între angajatori și persoanele în căutarea unui loc de muncă. Este suficient care persoana respectivă să se înregistreze și noi putem să revenim ulterior cu o ofertă concretă de muncă", a completat managerul de proiect, Simion Ilie.

Proiectul Puncte de Informare, Consiliere și Asistență Specializată pentru șomerii din sectorul de construcții (PICAS) este implementat de Casa de Meserii și Construcții (CMC) în parteneriat cu Sempla SRL (partener transnațional din Italia) și Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (A.N.O.F.M.) și este cofinanțat din Fondul Social European.
Perioada de implementare a proiectului este septembrie 2010 - august 2013 și se adresează șomerilor și persoanelor în căutarea unui loc de muncă în construcții din 16 județe (București, Ilfov, Teleorman, Prahova, Călărași, Brașov, Alba, Mureș, Sibiu, Iași, Suceava, Neamț, Bacău, Galați, Brăila, Buzău, Constanța).



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde